Motina vaiką mušė, kai nesisekė ruošti pamokas | KaunoDiena.lt

MOTINA VAIKĄ MUŠĖ, KAI NESISEKĖ RUOŠTI PAMOKAS

  • 2

Telšiuose iš motinos paimtas ir globos namuose apgyvendintas fizinį ir emocinį smurtą kentęs vaikas. Berniukas pasakojo, kad mama prieš jį smurtavo, kai jam nesisekė ruošti pamokas.

Telšių apskrities policija pranešė, kad pirmadienį gautas Telšių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos raštas, kuriame prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galbūt prieš mažametį naudoto smurto.

Rašte nurodoma, kad praeitą penktadienį Vaiko teisių apsaugos skyriaus sprendimu berniukas paimtas iš motinos dėl galimo fizinio smurto ir emocinės prievartos pavojaus. Vaikas apgyvendintas Telšių vaikų globos namuose.

Mažametis darbuotojams pasakojo, kad mama jį namuose kartais muša, kai jam nesiseka ruošti pamokas. Vaikas, mamai atvykus jo pasiimti iš Telšių dienos centro, nenori su ja eiti namo, su ja pykstasi, verkia, būna nervingas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Smurtauja brolis

Telšių policija gavo dar vieną pranešimą apie skriaudžiamą vaiką, tačiau tyrimo nepradėjo, nes įtariamasis nėra sulaukęs tokio amžiaus, kad galėtų būti patrauktas atsakomybėn.

Antradienio vakarą 19.02 val. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad 11-likos metų berniuką nuolat muša 15-metis brolis. Smurto artimoje aplinkoje atvejis pasitvirtino, ikiteisminį tyrimą atsisakyta pradėti, kadangi skriaudėjui nėra 16-likos metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Povelniu

Lengvinkit tas sumautas programas, kuriu patys suauge nesupranta. Per sunkios programos, per didelis tempas. Paskui stebis, ko visi berasciai. O antroku matematika! Lenteline sudetis! Kada buti vaikais?

Laima

O tai tegul pedagogai išaiškina namų darbų užduotis taip,kad vaikai suprastų ir grįžę į namus-žinotų,kaip jas teisingai atlikti.O dabar vaikai neatlieka namų darbų,todėl ,kad nesupranta o,kai ateina į mokyklą,tada už tai būna linčiuojami mokytojų o mokytojai tuoj reikalauja iš tėvų. Ne visi tėvai besugeba tas tokias imantrias užduotis pakonsultuoti savo vaikus. Taip ir sukasi tas nežinomybės ratas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS