Muitinės kriminalistai pradeda vis daugiau tyrimų dėl dopingo platinimo | KaunoDiena.lt

MUITINĖS KRIMINALISTAI PRADEDA VIS DAUGIAU TYRIMŲ DĖL DOPINGO PLATINIMO

  • 0

Lietuvos muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai teigia pradedantys vis daugiau ikiteisminių tyrimų, susijusių su neteisėta prekyba dopingu.

Tarnybos pirmadienį išplatintame pranešime rašoma, kad kriminalistai nuo 2018 metų sulaikė 32 anabolinių steroidų siuntas.

Praėjusią savaitę pareigūnai atliko kratą vieno Zarasų gyventojų namuose. Kaip J. S. įvardytas asmuo įtariamas per porą metų Lietuvos pirkėjams išplatinęs beveik tūkstantį dopingo pašto siuntų.

Per kratas rastas nedidelis anabolinių steroidų kiekis, taip pat 9 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

J. S. skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Muitinės kriminalistai atlieka tyrimą dėl įtariamos kontrabandos, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Pažeidėjui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Pernai pradėtam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai nuo 2018 metų pradėjo 13 ikiteisminių tyrimų, susijusių su dopingo siuntimu į Lietuvą ar iš jos.

2018 metų liepą, vykdydami tyrimą dėl galimos neteisėtos prekybos dopingu, muitinės kriminalistai Kaune aptiko dopingo medžiagų sandėlį. Pareigūnai kratos metu čia rado 8 dėžes (beveik 57 kilogramus) medžiagų.

Įtariama, kad sandėlio savininkas, vienas iš vienos maisto papildų sportininkams įmonės vadovų neteisėtai prekiavo dopingu. Pašte buvo sulaikytos beveik šešios dešimtys siuntų su draudžiamais preparatais, mėgintais išsiųsti į Jungtines Valstijas, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Naująją Zelandiją ir daug kitų pasaulio valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS