Iš „Orlen Lietuva“ dyzeliną grobę vyrai atsipirko lygtine bausme | KaunoDiena.lt

IŠ „ORLEN LIETUVA“ DYZELINĄ GROBĘ VYRAI ATSIPIRKO LYGTINE BAUSME

  • 1

Biržų teismas nuteisė šešis vyrus, organizavusius dyzelino vagystę iš magistralinio produktotiekio.

Kaltais dėl vagystės visuotinai pavojingu būdu organizuotoje grupėje pripažinti 4 Lietuvos piliečiai ir 2 Latvijos gyventojai. Jiems skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės, antradienį pranešė teismas.

2015 metų spalį – 2016 metų gegužę, veikdami organizuotoje grupėje, trys biržiečiai – G. M., P. J., A. M., kupiškietis D. V. ir du Daugpilio miesto (Latvija) gyventojai I. G. ir O. C. visuotinai pavojingu būdu prisijungė prie bendrovės „Orlen Lietuva“ magistralinio produktotiekio „Ilūkstė – Ventspilis“ vamzdyno.

Vyrai pagrobė  ne mažiau 10 tūkst. 356 litrus Latvijos bendrovės RAB „LatRosTrans“ dyzelino bei sugadino „Orlen Lietuva“ priklausantį magistralinio produktotiekio vamzdį.

Pasak teismo, D. V. suteikė priemones nusikalstamai veikai daryti – bendrovės „Butautų dvaro bravoras“ teritorijoje, esantį žemės sklypą, pastatus, elektros energiją.

O. C. grobiant dyzelinį kurą kontroliavo slėgio daviklio parodymus, o A. M. ir P. J. tiesė aukšto spaudimo žarnas, elektros laidus, vairavo automobilį su pagrobtu dyzelinu ir jį realizavo.

P. J. teikė pinigus nusikaltimo priemonėms ir įrankiams įgyti. G. M. kartu su I. G. įgijo nusikaltimo priemones ir įrankius, prisijungė prie produktotiekio, tiesė aukšto spaudimo žarnas, elektros laidus, vykdė dyzelino grobimą, kontroliavo slėgio daviklio parodymus, gabeno ir realizavo pagrobtą dyzelinį kurą.

Nuteistiesiems skirtos nuo 2 metų ir 6 mėnesių iki 3 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmės, jų vykdymą atidedant 2 metams ir 6 mėnesiams  bei skirti įpareigojimai neišvykti iš gyvenamosios vietos  miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, dirbti arba būti užsiregistravus užimtumo tarnyboje.

„Skirdamas bausmes kaltinamiesiems, teismas vadovaujasi numatytais bendraisiais bausmių skyrimo pagrindais, atsižvelgia į kaltinamųjų asmenybes, jų atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes. Šiuo atveju nuo nusikalstamų veikų padarymo yra praėję pakankamai daug laiko – beveik treji metai ir nėra duomenų, kad per tą laiką kas nors iš kaltinamųjų, būtų padaręs naujų nusikalstamų veikų“, – teigė bylą nagrinėjęs Biržų rūmų teisėjas Dainius Strautininkas.

Be to, teismas visiškai tenkino bendrovės „Orlen Lietuva“ civilinį ieškinį  ir priteisė solidariai atlyginti 8 tūkst. 483 eurų turtinę žalą dėl nesankcionuoto prisijungimo prie produktotiekio likvidavimo kaštų ir konfiskuoto produkto grąžinimo į magistralinį vamzdyną.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau

Pavoge bicai gal kanistra, kita, bet atsakyt teks uz viso tinklo trukumus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS