Pakruojo rajono gyventojui už nužudymą skirta 10 metų kalėjimo | KaunoDiena.lt

PAKRUOJO RAJONO GYVENTOJUI UŽ NUŽUDYMĄ SKIRTA 10 METŲ KALĖJIMO

  • 1

Šiaulių apygardos teismas Pakruojo rajono gyventoją A. K. pripažino kaltu dėl pažįstamo vyro nužudymo ir paskyrė jam dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

Anksčiau šis 47 metų vyras buvo teistas 14 kartų.

Teismas nustatė, kad nusikaltimas padarytas pernai liepos 17 dieną Linkuvos miestelyje, Pakruojo rajone.

Kaip penktadienį pranešė teismas, per konfliktą dėl palaidų šunų A. K. pažįstamam P. S. sudavė vieną smūgį ranka į veidą ir jį tyčia pastūmė. Vyras krito aukštielninkas ant betoninių kambario grindų ir galva atsitrenkė į betoninę grindų dangą. Neilgai trukus P. S. mirė įvykio vietoje. Medicinos ekspertai vėliau pateikė išvadą, kad nukentėjusysis mirė dėl patirtos galvos traumos.

Kaltinamasis A. K. kaltu prisipažino, jis paaiškino, kad konfliktas kilęs po to, kai kieme jį puolė keli P. S. šunys, kurie  dantimis bandė kabinti į sportines kelnes. Kaltinamojo žodžiais, dėl šunų puolimo supyko ir susinervino, sudavė P. S. į veidą, nes buvęs piktas.

A. K. nukentėjusįjį paliko gulinti ant grindų ir išėjo. Teisme kaltinamasis tvirtino, kad pažįstamo vyro žudyti nenorėjo, labai gailisi dėl įvykusio konflikto. Nužudytojo artimieji tvirtino, kad P. S. vengdavo konfliktų, nebuvo agresyvus.  

Bylą išnagrinėjęs teismas pažymėjo, kad A. K. parodymuose keliama versija ir dėl galbūt kitų nukentėjusiojo mirties priežasčių, prieštarauja esamiems įrodymams, todėl tokią versiją teismas  vertina kaip siekį švelninti savo teisinę padėtį ir kaltę perkelti kitam asmeniui, taip išvengiant baudžiamosios atsakomybės.

Teismas pabrėžė, kad kaltinamasis A. K., tyčia suduodamas ne mažiau kaip vieną smūgį į galvos sritį nukentėjusiajam ir jį pastumdamas, turėjo ir galėjo numatyti, kad tokiais veiksmais nukentėjusiojo sveikatai ir gyvybei gali sukelti sunkias, net ir mirtinas pasekmes, tačiau kilsiančioms pasekmėms buvo abejingas. Be to, matydamas, kad po jo smurto nukentėjusysis nukrito ir nebeatsikelia, jokios pagalbos jam nesuteikė, jo būkle nesidomėjo ir iš įvykio vietos pasišalino.

Teismas patenkino nužudytojo sesers civilinį ieškinį ir iš A. K. jai priteisė 11 tūkst. 463 eurus turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniams teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sakot but 1 pakomentavusiams...

nu ok... 47m teistas 14kartu ... ir tik 10m teuzsitarnavo... sakyciau kaip premija atleidimas nuo PSD yra mazoka ....nu ook sakykim cia kaip priespensijine pasalpaa.... iseis i laisve bus 57m.... a juk valgyt noresis, gyveent kazkur reikes.... a cia dar elektrikai aferistai ir PSD.....zodziu pensija pasidaryt reikes... vadinasi bus dar 1 ogl net ir 2 lavonaii.... zodziu... zudyk , suvaarzyk artimaji sutartimis ir draudimais, aapmokestink , vakcinuok per prievarta ir tebunie tau gerove....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS