Pasaloje buvę pasieniečiai sulaikė cigarečių kontrabandą | KaunoDiena.lt

PASALOJE BUVĘ PASIENIEČIAI SULAIKĖ CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ

  • 0

Pagėgių pasieniečiams piliečio suteikta informacija padėjo sulaikyti 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių bei išaiškinti Tauragės bei Druskininkų savivaldybių gyventojus, užsiimančius neteisėta veikla. Pasieniečiams pasaloje Tauragės rajone teko laukti nemažai laiko.

Prieš keletą dienų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai gavo pilietiško asmens pranešimą. Jis informavo, kad Tauragės rajono Batakių kaimo sodyboje esančiame garaže gali būti laikomos cigaretės. Pagėgių rinktinės kriminalistai kartu su Specialiosios paskirties užkardos pareigūnais nurodytoje vietoje surengė pasalą. Stebėti pareigūnams teko kelias dienas.

Ketvirtadienio popietę pasieniečiai užfiksavo, kaip į minėtą garažą įvažiavo automobilis „Opel Astra“.

Kaip pranešė VSAT, pareigūnai patikrino automobilio numerius ir nustatė, kad mašina priklauso Druskininkų savivaldybės gyventojui.

Pasaloje laukę Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai patikrino garaže stovintį „Opel Astra“ ir jo bagažinėje rado 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos banderolėmis. Pasieniečiai sulaikė ir garaže buvusius jo savininką 28-erių Tauragės savivaldybės gyventoją bei 39-erių „Opel Astra“ vairuotoją iš Druskininkų savivaldybės.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT Pagėgių rinktinėje pradėta administracinės bylos teisena. Abiem vyrams gresia baudos nuo 4000 iki 6000 eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis „Opel Astra“. Bylą nagrinės teismas.

Po apklausų Tauragės ir Druskininkų savivaldybių gyventojai buvo paleisti. „Opel Astra“ ir cigaretės saugomi Pagėgių rinktinėje.

GALERIJA

  • Pasaloje buvę pasieniečiai sulaikė cigarečių kontrabandą
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS