Plungiškis kyšininkas bus teisiamas už degtinės bei cigarečių laikymą | KaunoDiena.lt

PLUNGIŠKIS KYŠININKAS BUS TEISIAMAS UŽ DEGTINĖS BEI CIGAREČIŲ LAIKYMĄ

  • 0

Bendros Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono PK ir Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnų operacijos metu sulaikytas asmuo, neteisėtai disponavęs akcizais apmokestinamomis prekėmis.

2011 metais už analogišką nusikaltimą jau teistas Plungės gyventojas sulaikytas 2013 m. rusėjo mėn. pradžioje. Atlikę kratas jo naudojamuose garažuose, policijos pareigūnai aptiko ne tik daugiau nei 9 000 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais, bet ir apie 280 litrų naminės degtinės bei apie 600 litrų dyzelinių degalų.

Pareigūnai nustatė, kad tabako gaminių bendra vertė, įskaitant privalomus sumokėti importo mokesčius, gali viršyti 74 000 Lt, dyzelinių degalų vertė yra apie 2 800 Lt.

Be to, įtariamasis, siekdamas, kad nebūtų surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už tai, jog jo naudojamam taksi automobiliui „Audi“ nebuvo atlikta valstybinė techninė apžiūra ir jame nebuvo pirmosios pagalbos rinkinio bei gesintuvo, davė policijos pareigūnams 200 Lt kyšį.

Klaipėdos apskrities VPK Plungės rajono PK pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai.

Taksi paslaugų veikla besiverčiančiam individualios įmonės savininkui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir namų gamybos stipriais alkoholiniais gėrimais dideliais kiekiais bei valstybės tarnautojo papirkimo. Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams.

Bylą dėl valstybės tarnautojo papirkimo teismas išnagrinėjo pagreitinto proceso tvarka – kyšininkui paskirta 30 parų arešto.

Tai ne pirmas šio vyriškio sulaikymo atvejis šiais metais.

2013 m. liepos mėn. Plungės rajono PK tyrėjai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė kaltinamajam aktui surašyti dar vieną baudžiamąją bylą, kurioje tas pats asmuo kaltinamas neteisėtai disponavęs akcizinėmis prekėmis.

2013 m. balandžio mėn. jo naudojamuose garažuose policijos pareigūnai atliko kratas ir aptiko daugiau nei 10 000 pakelių cigarečių su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais, kurių bendra vertė, įskaitant privalomus sumokėti importo mokesčius, viršijo 78 000 Lt.

Tąkart vyriškiui buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

LR BK 1992 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, numato baudą arba laisvės atėmimą iki 7 metų.

LR BK 227 str. 2 d. už valstybės tarnautojo papirkimą, siekiant jo neteisėto veikimo ar neveikimo vykdant įgaliojimus, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

GALERIJA

  • Plungiškis kyšininkas bus teisiamas už degtinės bei cigarečių laikymą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS