Po gumos dėžutėmis – daugiau kaip 1,2 mln. eurų vertės kontrabanda | KaunoDiena.lt

PO GUMOS DĖŽUTĖMIS – DAUGIAU KAIP 1,2 MLN. EURŲ VERTĖS KONTRABANDA

  • 0

Penktadienį Muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė daugiau kaip 1,2 mln. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį, slėptą po kramtomosios gumos dėžutėmis.

Tai vienas iš stambiausių šiemet Lietuvoje sulaikytų neteisėtų cigarečių krovinių, pirmadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Krovininis vilkikas „Scania“, vairuojamas Latvijos piliečio I. S., muitinės ir pasienio pareigūnų buvo sustabdytas apie 20 val. vakaro, jau beišvažiuojantis iš Lietuvos teritorijos. Vairuotojas sakėsi iš Latvijos į Ispaniją vežantis kramtomosios gumos krovinį, iš pirmo žvilgsnio taip ir atrodė – puspriekabės gale buvę du padėklai buvo su žinomų animacinių herojų „Smurf“ atvaizdais ženklinta kramtomąja guma.

Tačiau patikrinus detaliau paaiškėjo, kad likę 28 padėklai buvo su cigarečių dėžėmis „American club“: iš viso rasta 840 dėžių cigarečių.

Preliminariais duomenimis, iš viso į Vakarų Europą per Lietuvą mėginta slapta pervežti 420 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių. Visi pakeliai buvo be banderolių, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1, 268 mln. eurų.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Pasak Muitinės, pasienis su Latvija pamažu tampa nauja kovos su kontrabandinėmis cigaretėmis vieta: pareigūnai jau keletą metų iš eilės mūsų šalyje sulaiko iš Latvijos įvežamus didelius nelegalių cigarečių krovinius. Paprastai tai būna arba kontrabandiniai baltarusiški rūkalai, arba neaiškios kilmės cigaretės be banderolių.

Pastarosios, anot muitinės kriminalistų, arba klastojamos pačioje Latvijoje, arba į ją įvežamos kontrabanda.

GALERIJA

  • Po gumos dėžutėmis – daugiau kaip 1,2 mln. eurų vertės kontrabanda
  • Po gumos dėžutėmis – daugiau kaip 1,2 mln. eurų vertės kontrabanda
Muitinės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS