Po žinios apie nėščią 13-metę: policija tiria galimą jos išžaginimą | KaunoDiena.lt

PO ŽINIOS APIE NĖŠČIĄ 13-METĘ: POLICIJA TIRIA GALIMĄ JOS IŠŽAGINIMĄ

Panevėžio regione laukiasi mažametė, policija nuo praėjusių metų gruodžio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo jos išžaginimo.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl mažamečio išžaginimo“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

Mažamečiu laikomas asmuo, nesulaukęs 14 metų.

Kaip BNS nurodė Panevėžio policija, tyrimas pradėtas pernai gruodžio 29 dieną. Įtarimai pareikšti vienam asmeniui.

Dėl galimo seksualinio mergaitės išnaudojimo ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas ir 2020 metais, sulaukus Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos pranešimo, tačiau vėliau jis buvo nutrauktas.

„Objektyvių priežasčių tuo metu teigti, kad galėjo būti seksualiai išnaudojama ar tvirkinama, tokios informacijos nebuvo surinkta“, – nurodė R. Stundžienė.

Kaip BNS informavo Vaiko teisių tarnyba, mergaitei suteikiama visa reikalinga pagalba.

„Visų pirma, jaunai būsimai mamai yra reikalingas itin didelis aplinkinių palaikymas, dėmesys, empatija, saugi ir rami aplinka laukiant gimsiančio vaikelio. Galime patikinti, kad šiuo metu besilaukiančia mergaite yra visapusiškai rūpinamasi, užtikrintas jos fizinis ir emocinis saugumas, teikiama medicininė priežiūra bei psichologinė pagalba“, – sakė tarnybos atstovė Laima Statkevičienė.

Jeigu abu būsimo kūdikio tėvai yra nepilnamečiai – ir tėvo atžvilgiu pradedamas vaiko teisių pažeidimo vertinimas.

Jos teigimu, nepilnamečių nėštumas nėra dažnas reiškinys Lietuvoje, tačiau „žvelgiant visos šalies mastu, per metus išaiškėja keletas tokių atvejų“.

„Tiek įprastai, tiek šiuo individualiu atveju, vaiko teisių gynėjai, gavę informacijos apie galimai besilaukiančią nepilnametę pirmiausia informaciją vertina kaip galimą vaiko teisių pažeidimą“, – sakė Vaiko teisių tarnybos atstovė.

„Tai reiškia, kad vykstame į šeimą, bendraujame su nėščia nepilnamete, aiškinamės situaciją, renkame informaciją apie kūdikio tėvą. Jeigu abu būsimo kūdikio tėvai yra nepilnamečiai – ir tėvo atžvilgiu pradedamas vaiko teisių pažeidimo vertinimas“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

JO

vaiką prievartauja nuo 11 metų o jie gal ištirs koki vieną išžaginimą?:D)

Lauris .R

Jei pilnametis tai pedofilas o jai ne pilnametis tai kas? Akivaizdžiai matosi kad pedofilas ją išprievartavo

????

O tai jos motina nebus baudžiama už to vaiko nepriežiūrą? Ką - ji nematė, nežinojo? O gal ir su jos žinia? Juk vaikai- tai pašalpos, pinigai....mokesčių mokėtojai išlaikys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS