Policijai įkliuvo amatininkus mugėje apvogę ilgapirščiai | KaunoDiena.lt

POLICIJAI ĮKLIUVO AMATININKUS MUGĖJE APVOGĘ ILGAPIRŠČIAI

  • 0

Telšiuose policija sulaikė mugės prekeivius apvogusius paauglius. Įtariama, kad jie įvykdė ir daugiau vagysčių.

Miesto centre tris dienas trukusioje mugėje dalyvavę tautodailininkai ir amatininkai penktadienį ryte rado apvogtas nakčiai paliktas prekybines palapines su prekėmis ir pinigais jose.

Kaip pranešė policija, į įvykio vietą nuvykę Telšių apskrities pareigūnai dėl įvykdytų vagysčių palapinėse pradėjo du ikiteisminius tyrimus ir dvi administracines teisenas, atsižvelgiant į padarytą žalą. Ilgapirščius labiausiai domino pinigai, kuriuos rado rastose palapinėse. Taip pat pavogti ir odos gaminiai, 100 vaikiškų kepurių, buvusių maiše.

Analizuojant miesto centre įvykdytas vagystes, policininkai į pagalbą pasitelkė ir miesto vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

Pirmadienio pavakare buvo nustatyti trys, 14-16 metų paaugliai, penktadienio naktį galbūt apvogę palapines. Du iš jų, kurie policijai yra gerai žinomi, sulaikyti dviem paroms.

Sulaikius nepilnamečius, atskleista ir daugiau, galbūt su jais susijusių, vagysčių. Sulaikymo metu vaikinai važiavo dviračiais, kurie, kaip įtariama, taip pat vogti. 

Apšvarinę palapines, nepilnamečiai jau tykojo kitų, ne vietoje paliktų  ar neapsaugotų daiktų. Įtariama, kad vienas jų pirmadienį dieną iš automobilio, stovėjusio Šviesos gatvėje, pavogė du mobiliojo ryšio telefonus, kurių bendra vertė – 100 eurų. Juos pareigūnai aptiko viename iš lombardų. 

Pareigūnai įtaria, kad gali paaiškėti ir daugiau nusikalstamų veikų, kurias įvykdė nepilnamečiai, todėl visų vagysčių aplinkybės tiriamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS