Policininko žudikui prašoma skirti priverstinį gydymą | KaunoDiena.lt

POLICININKO ŽUDIKUI PRAŠOMA SKIRTI PRIVERSTINĮ GYDYMĄ

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl pernai Telšių rajone esančiame Tryškių miestelyje nužudyto Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno ir kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymo įtariamajam.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu du kartus buvo kreiptasi į Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybą siekiant išsiaiškinti, ar 26-erių metų vyras nusikalstamos veikos padarymo metu bei šiuo metu gali suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Pirmąjį kartą įprastine tvarka į ekspertus kreipėsi prokuratūra, o antrąjį kartą pakartotinai ištirti vaikino psichinę būklę prašė nukentėjusieji.

Abu kartus atlikus stacionarinę kompleksinę psichiatrinę psichologinę ekspertizę iš Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos gauta išvada, kad A.N. yra nepakaltinamas. Vaikino gebėjimui suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti esminį poveikį padarė lėtinis psichikos sutrikimas.

Dėl šio sutrikimo vyro elgesys yra vertinamas kaip neprognozuojamas, socialiai pavojingas, todėl jam būtinas gydymas. Specialistų vertinimu, A.N. reikalinga taikyti priverčiamąsias medicinos priemones – stacionarinį stebėjimą ir gydymą sustiprinto stebėjimo sąlygomis specializuotoje gydymo įstaigoje – Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Nusikaltimas pernai rugpjūčio 12 dieną įvyko, kai pareigūnai atvyko į iškvietimą dėl Tryškių miestelyje prieš motiną smurtaujančio sūnaus. Įtariamasis pasipriešino policijos pareigūnui ir grumtynių metu peiliu į kaklą mirtinai sužalojo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiąjį patrulį Liudą Šimkų.

Įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos, tačiau jį greitai sučiupo operatyviai į Tryškius atskubėję pareigūno kolegos. Vaikinas buvo sulaikytas, jam skirtas suėmimas trims mėnesiams, kuris vėliau kelis kartus pratęstas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS