Prieglobsčio Lietuvoje prašęs baltarusis įkliuvo pasieniečiams | KaunoDiena.lt

PRIEGLOBSČIO LIETUVOJE PRAŠĘS BALTARUSIS ĮKLIUVO PASIENIEČIAMS

  • 0

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė autobusu į Vokietiją vykusį vyrą, pateikusį suklastotą lietuvišką tapatybės kortelę. Vėliau paaiškėjo, kad tai – Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje gyvenęs prieglobsčio prašytojas iš Baltarusijos.

Ketvirtadienį naktį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė iš Lietuvos vykusį maršrutinį autobusą „Neoplan“.

Tokie pasirinktiniai patikrinimai čia atliekami siekiant nustatyti nelegalios migracijos, dokumentų klastojimo atvejus ir kitus nusikaltimus bei pažeidimus.

Lietuviškais registracijos numeriais pažymėta transporto priemone maršrutu Ryga – Berlynas vyko grupė žmonių.

Patikros metu vienas keleivis VSAT pareigūnams pateikė 38 metų vyrui išduotą lietuvišką asmens tapatybės kortelę. Kalvarijos užkardos pasieniečiai iškart nustatė, kad šis dokumentas – visiška klastotė.

Lietuvos piliečiu bandžiusį apsimesti vyrą VSAT pareigūnai išlaipino iš autobuso. Apklausos metu paaiškėjo, kad sulaikytasis yra Užsieniečių registracijos centre Pabradėje gyvenantis 40 metų Baltarusijos pilietis.

Nustatyta, kad vyras yra pateikęs prašymą suteikti laikiną teritorinį prieglobstį. Tokie asmenys, gavę specialų leidimą, turi teisę išeiti iš URC, tačiau negali išvykti iš Lietuvos teritorijos. Baltarusijos pilietis tuo pasinaudojo ir, kaip paaiškėjo, pabandė išvykti į Vakarų Europą. Į Pabradę užsienietis privalėjo grįžti penktadienį iki vidurdienio.

VSAT pareigūnai aiškinsis, kaip ir kur prieblobsčio prašytojas apsirūpino klastote. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS