Prieš teismą stos panevėžietį mirtinai sumušę jaunuoliai | KaunoDiena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS PANEVĖŽIETĮ MIRTINAI SUMUŠĘ JAUNUOLIAI

  • 0

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje du jaunuoliai kaltinami mirtinai sumušę panevėžietį, dar vienas jų bičiulis bus teisiamas už sumušimą, pranešė Panevėžio prokuratūra.

„Kaltinamųjų parodymai yra šiek tiek prieštaringi, tačiau ta priežastis buvo menkavertė arba aiškios priežasties net nebuvo. Pagal byloje esančius duomenis, prieš tai buvęs vieno iš kaltinamųjų žodinis konfliktas su nukentėjusiuoju (...) ir dėl vieno iš kaltinamųjų ir nukentėjusiojo buvusios nedidelės pinigų skolos“, – penktadienį žurnalistams sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Donatas Skrebiškis.

Balandžio 23-iosios naktį Panevėžio privačių namų rajone šalia pušyno buvo rastas be gyvybės ženklų gulintis 25 metų panevėžietis. Jauno vyro gyvybės iškviestiems greitosios pagalbos medikams išgelbėti nepavyko.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams prireikė mažiau nei dviejų parų, kad nustatytų ir sulaikytų įtariamuosius, to paties mikrorajono gyventojus.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad netoliese gyvenantį jauną vyrą, einantį miškeliu su dviem jaunesniais draugais, naktį užpuolė keli jaunuoliai. Vienas iš užpultųjų spėjo pabėgti. Likę du buvo mušami, spardomi, daužomi medine lazda. Vienas sužeistasis, pasiekęs namus, buvo išvežtas į ligoninę, o griovyje netoli muštynių vietos surastam jo draugui medikai padėti nebegalėjo.

„Vienam iš kaltinamųjų kilo mintis susisiekti su nužudytu asmeniu, jį pamokyti. Kiti kaltinamieji tam pritarė. Susisiekta buvo telefonu, susitikta Rožyne. Nukentėjusieji buvo užpulti, įvyko konfliktas“, – sakė prokuroras.

Kaltinimai dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų veikiant bendrininkų grupėje, nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei viešosios tvarkos pažeidimo pateikti 19-mečiui N.B. ir 18 metų panevėžiečiui. Pastarasis tuo metu, kai nužudytas jaunas vyras, dar nebuvo sulaukęs pilnametystės.

Kartu su jais į teisiamųjų suolą sės dar vienas 18-metis, kuriam pareikšti kaltinimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos sutrikdymo. Jis taip pat užpuolimo metu buvo nepilnametis.

Du kaltinamieji teismo laukia suimti, trečiajam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė. Policijai jie anksčiau buvo žinomi.

Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų Baudžiamasis kodeksas numato bausmę nuo 8 iki 20 metų. Šį nusikaltimą padariusiam nepilnamečiui gali būti skiriamas laisvės atėmimas iki 10 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS