R. Kurlianskis atgavo per kratą paimtus 117 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

R. KURLIANSKIS ATGAVO PER KRATĄ PAIMTUS 117 TŪKST. EURŲ

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui grąžino per kratą paimtus beveik 117 tūkst. eurų.

„Šiandien R. Kurlianskiui buvo grąžinti per kratą jo darbo vietoje paimti pinigai – 116 tūkst. 790 eurų prokuroro Justo Lauciaus nutarimu“, – BNS penktadienį sakė STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

Kaip skelbia naujienų portalas delfi.lt, Valstybinė mokesčių inspekcija yra nustačiusi, kad R. Kurlianskis galėjo turėti teisėtai gautus grynųjų dideles sumas – daugiau nei buvo paimta per kratą. Tai patvirtino ir prokurorai, negavę kitokių duomenų. 

Prašo ir E. Masiulis

Teismas prieš mėnesį atmetė korupcijos byloje įtariamo buvusio Seimo nario ir Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio prašymą grąžinti jo namuose per kratą rastus ir areštuotus pinigus. Anksčiau skelbta, kad per kratas pas E. Masiulį  rasta apie ketvirtį milijono eurų.

Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Prokurorai taip pat nori pateikti įtarimus dėl piktnaudžiavimo Seimo liberalui Gintarui Steponavičiui, jie teigia surinkę duomenų, kad šis parlamentaras su R. Kurlianskiu tarėsi dėl neteisėto partijos finansavimo, o balsuodamas dėl koncernui palankių teisės aktų pažemino Seimo autoritetą ir diskreditavo Seimo nario vardą. G. Steponavičiaus neliečiamybę Seimas panaikino ketvirtadienį.

Pareigūnai taip pat įtaria, kad R. Kurlianskis per tuometį Seimo narį buvusį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai. Byloje įtarimai pateikti ne tik R. Kurlianskiui, bet ir pačiam koncernui „MG Baltic“.

Daugiau nei pusė milijardo eurų pajamų per metus gaunanti „MG Baltic“ yra viena didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ji valdo alkoholio, žiniasklaidos, nekilnojamojo turto, prekybos drabužiais, statybos, logistikos, informacinių technologijų, telekomunikacijų verslus.

„MG Baltic“ atstovai įmonei pateiktus įtarimus vadina prokuroro piktnaudžiavimu savo teisėmis ir psichologiniu spaudimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Ta zydeli kurlianski,seniai reikejo pasodinti i kalejima.Jis ne viena politika papirkinejo.Ojo firmas uzdaryti.darius

Kęstutis

Masiuliui Kurlianskis davė avansą 106- kita dalis ,,po darbo". Darbas nebaigtas - bablo pagavusiems, premijoms

Algirdas

50/50 tikriausiai bet lietuviski teisejai ir kiti kuriems suteiktos galios besociai,dar gali but mes tau atiduodam tu mums ir pamirstam :¬)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS