Skandalingu nusikaltimu kaltinamą medikę pasiūlyta izoliuoti | KaunoDiena.lt

SKANDALINGU NUSIKALTIMU KALTINAMĄ MEDIKĘ PASIŪLYTA IZOLIUOTI

Medicinos mokslų daktarės Rūtos Liesienės, kaltinamos rengimusi iš savanaudiškų paskatų nužudyti sutuoktinį, byloje antradienį pasakytos baigiamosios kalbos.

Prokuroras pasiūlė jai penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, motyvuodamas tuo, kad už labai sunkius nusikaltimus įstatymai nenumato lygtinių bausmių.

Pagrindinis įkaltis – SMS žinutė   

Kaip jau rašyta, R.Liesienės bylon sugulę įvykiai susiję su teisiamosios bei jos buvusio sutuoktinio, pripažinto šioje byloje nukentėjusiuoju, skyrybų procesu bei turto dalybomis. Todėl ši skandalinga istorija nagrinėta už uždarų Kauno apygardos teismo durų.

Į teisiamųjų suolą 43-ejų R.Liesienę atvedė vienam teistam asmeniui 2014-ųjų vasarį išsiųsta SMS žinutė: „Tomas (nurodyta ne tik pavardė, bet ir gyvenamoji vieta Kauno rajone, Lapėse) mane mušė, prievartavo ir papirko teismo psichiatrinę ekspertizę. Sumokėsiu – užmušk jį. Dėkoju.“ Po poros mėnesiui šiam asmeniui buvo sumokėti ir pinigai – 3 tūkst. litų.

„Ji sumokėjo tiek, kiek paprašiau“, - portalui kauno.diena.lt teigė minėtas asmuo. Jis pasakojo pats sugalvojęs pameluoti R.Liesienei, esą šios sutuoktinis pateko į avariją.

„Pasakiau, kad specialiai trenkiausi į jo automobilį su savuoju. Jis iš karto suprato už ką. Ir neturėjo jokių pretenzijų, nors dėl patirtų lūžių buvo išvežtas į ligoninę,“ – neslėpė tik liudytojo statusą šioje byloje turintis buvęs tariamas teisiamosios bendrininkas. Anot jo, R.Liesienei tokio sutuoktinio įbauginimo pakako. Jokių jo pasakojimą pagrindžiančių nuotraukų moteris nereikalavo.

Grandininė reakcija

Kitas šios bylos liudytojas, prisipažinęs anksčiau dirbęs Marijampolės pataisos namuose prižiūrėtoju, portalui kauno.diena.lt pasakojo taip pat bandęs padėti savo pažįstamai R.Liesienei. Tiesa, ši jam teigė, kad niekaip negali atsiimti skolos. Todėl jis ir davęs R.Liesienei vieno anksčiau kalėjusio asmens, su kuriuo susidraugavo besigydydamas Kauno klinikose, mobiliojo telefono numerį. Minėtas asmuo, vėliau pamelavęs R.Liesienei apie avariją, jam pasakojo, kad yra padėjęs keliems draugams išsireikalauti skolas.

Pastarasis tai patvirtino ir portalui kauno.diena.lt. Tačiau, jo nuomone, R.Liesienė tik norėjusi įbauginti savo sutuoktinį, skyrybos su kuriuo jai kainavo daug nervų. O tą lemtingą SMS žinutę ji parašiusi esą nuo kažko apsvaigusi, nes prieš tai telefonu kalbėjo nerišliai, nevengė keiksmažodžių. Todėl R.Liesienė jam kėlė įtarimų dėl savo būklės. Moteris paskambino pati. Nei R.Liesienės, nei šios vyro pašnekovas nepažinojo. Tik iš interneto žinojo, kad jis – stambios farmacijos kompanijos vadovas.

„Paėmiau iš R.Liesienės pinigus tik todėl, kad ši nesugalvotų ieškoti kito pagalbininko. Nors esu matęs gyvenime juodo ir balto, sąžinės dar turiu,“ – reziumavo tariamas teisiamosios bendrininkas, prisipažinęs, kad yra prieš 26-erius metus, būdamas 18-kos, teistas už vagystę. Jis teigė pranešęs R.Liesienės vyrui apie šios kėslus dar prieš apgavystę. Esą šis buvo labai dėkingas ir paklausė, ar jis sutiks liudyti apie tai policijai. Pareigūnams apie sutuoktinės nusikalstamas užmačias pranešė jis pats. Tačiau nepareiškė šiai jokio ieškinio.

Klastojo ir dokumentus

Prieš teismą stojusi R.Liesienė tebedirba Klaipėdos vaikų ligoninės Reanimacijos skyriuje. Nepaisant to, kad yra kaltinama ir dokumentų klastojimu bei svetimo antspaudo panaudojimu.

Per kratą jos namuose teisėsaugininkai aptiko tris suklastotus šios ligoninės receptus, išrašytus penktą dešimtį pradėjusiai pacientei R.Liesienei. Dėl to, kad šiuos suklastojo, panaudodama stalčiuje rastą kolegės iš Reanimacijos skyriaus antspaudą, R.Liesienė iš dalies prisipažino. Medikai išrašyti patys sau receptų neturi teisės.

Tačiau R.Liesienė neigia rengusis nužudyti buvusį sutuoktinį. Tai ji akcentavo ir suteikus teisę į paskutinį žodį. Esą ši istorija buvo jos vartojamų vaistų ir ligų pasekmė. Ji neplanavo to, kuo yra kaltinama – tiesiog buvo ne taip suprasta. R.Liesienės advokatė prašo teismo jos ginamąją išteisinti.

Nuosprendį ketinama skelbti gruodžio 22 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kirvis

Kada bus uzdrausta nusikalteliams slepti savo snukius?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS