Stotelę Mažeikiuose susprogdinęs vyras bausmės neišvengs | KaunoDiena.lt

STOTELĘ MAŽEIKIUOSE SUSPROGDINĘS VYRAS BAUSMĖS NEIŠVENGS

  • 0

Teismui perduota byla vyro, įtariamo 2013 metais Mažeikiuose susprogdinus viešojo transporto stotelę, pirmadienį pranešė Telšių apskrities policija.

Nusikaltimas įvykdytas 2013-ųjų spalio 30 dieną, prieš pat vidurnaktį. Birutės gatvėje esančioje viešojo transporto sustojimo stotelėje prie Mažeikių ligoninės nugriaudėjo sprogimas. Nukentėjusiųjų dėl sprogimo nebuvo, tačiau išdužo stotelės stiklai, apgadintos kitos konstrukcijos. Vėliau tyrimo metu buvo nustatyta, kad įvykdyto sprogimo galingumas galėjo prilygti apie 20 gramų trotilo ekvivalento. 

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad sprogimą sukėlė savadarbis sprogmuo, sudarytas iš savadarbės didelės sprogstamosios galios sprogstamosios medžiagos, susprogdinimo mechanizmo – savadarbio sprogdiklio ir savadarbio elektrinio detonatoriaus.

Ištyrus įvairius objektus nusikaltimo vietoje, ant jų rasti biologiniai žmogaus pėdsakai ir nustatytas įtariamasis.

Anksčiau dėl įvairaus pobūdžio nusikalstamų veikų teistas asmuo neigė sprogdinęs stotelę. Ikiteisminio tyrimo metu asmuo dėl ankstesnių nusikalstamų veikų atlikinėjo bausmę įkalinimo vietoje, o vėliau išvyko į Vokietiją, kur buvo sulaikytas.

Pagal išduotą Europos arešto orderį šių metų kovo 30 dieną dėl Mažeikiuose įvykdyto sprogimo įtariamas vyras pargabentas į Lietuvą. 

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnams baigus ikiteisminio tyrimo veiksmus, Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūra bylą dėl turto sugadinimo perdavė teismui, kaltinamasis šiuo metu suimtas.

GALERIJA

  • Stotelę Mažeikiuose susprogdinęs vyras bausmės neišvengs
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS