STT: „Automagistralės“ ir „Panevėžio kelių“ vadovai įtariami piktnaudžiavimu | KaunoDiena.lt

STT: „AUTOMAGISTRALĖS“ IR „PANEVĖŽIO KELIŲ“ VADOVAI ĮTARIAMI PIKTNAUDŽIAVIMU

  • 0

Įtariant, jog valstybės įmonės „Automagistralė“ vadovai ir vienos didžiausių šalyje kelių ir tiltų statybos bendrovių „Panevėžio keliai“ darbuotojai galėjo piktnaudžiauti kelių remonto viešuosiuose pirkimuose, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą.

BNS žiniomis, įtarimai pareikšti „Automagistralės“ vadovui Vladislavui Moliui ir jo pavaduotojui Kazimierui Eirošiui, „Panevėžio kelių“ technikos direktoriui Viliui Gražiui ir jo pavaduotojui. Visiems jiems pareikšti įtarimai, jų darbo vietose ir namuose atliktos kratos.

„Automagistralės“ vadovas V.Molis BNS negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti, jog jam yra pareikšti įtarimai: „Nekomentuosiu šito klausimo“.

V.Gražius BNS atsisakė komentuoti jam pateiktus įtarimus, o su „Panevėžio kelių“ vadovu Virmantu Puidoku BNS susisiekti nepavyko.

„Sektorius privalo apsikuopti“

„Vėl mestas šešėlis užsisėdėjusiems kelių įmonių vadovams. Labai nemalonios žinios, ir, deja, ne pirmą kartą iš kelininkų. „Automagistralės“ įmonės vadovui ir jo pavaduotojui STT pareiškė įtarimus. Šios dienos įvykiai tik įrodo – mūsų pradėta visuotinė kelių įmonių reforma yra būtina. Sektorius privalo apsikuopti“, – BNS atsiųstame komentare teigė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis BNS teigė nežinantis, dėl kokių konkrečių „Automagistralės“ viešųjų pirkimų įmonės vadovui V. Moliui pareikšti įtarimai.

STT pranešė, jog trečiadienį atliko kratas neįvardijamoje valstybės įmonėje bei privačioje bendrovėje, taip pat jog pareikšti įtarimai keturiems asmenims: dviem vadovaujantiems valstybės įmonės darbuotojams – dėl piktnaudžiavimo tarnyba, o dviem bendrovės vadovaujantiems darbuotojams – dėl padėjimo piktnaudžiauti.

Tarnyba įtaria, kad jie pasinaudojo dviem didesnės nei 1 mln. eurų vertės viešaisiais pirkimais, siekdami naudos „Panevėžio keliams“.

„Automagistralė“ yra pagrindinė Lietuvos kelių priežiūros bendrovė, kuri prižiūri magistralinius automobilių kelius.

„Panevėžio keliai“ tiesiogiai ir netiesiogiai valdo maždaug 30 kelių ir geležinkelių statybos, nekilnojamojo turto plėtros, bendrųjų statybos darbų įmonių, grupei priklauso ir viena didžiausių šalyje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS