Sugyventinį peiliu nužudžiusi panevėžietė sulaukė atpildo | KaunoDiena.lt

SUGYVENTINĮ PEILIU NUŽUDŽIUSI PANEVĖŽIETĖ SULAUKĖ ATPILDO

  • 0

Panevėžyje gyvenanti 25 metų I. N. antradienį nuteista už savo sugyventinio tyčinį nužudymą. Moteris šį nusikaltimą įvykdė būdama neblaivi.

Jauna panevėžietė kalės 12 metų, pranešė prokuratūra.

Į teisiamųjų suolą sėdo dėl pernai birželį įvykusios tragedijos. Apie 22.30 val. į butą Panevėžyje buvo iškviesta greitoji pagalba – jos prireikė peiliu sužalotam vyrui. Atskubėję medikai 32 metų sužeistąjį bandė reanimuoti, bet nesėkmingai. Vyrui buvo pažeisti plaučiai ir kiti vidaus organai, jis nukraujavęs mirė.

Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams mirusiojo sugyventinė I. N. iš pradžių teigė, kad jos gyvenimo draugą sužalojo kažkoks į butą atėjęs vyras. Moters pasakojimas kriminalistams sukėlė įtarimų, ji buvo sulaikyta. Tą vakarą I. N. buvo neblaivi, jai nustatytas 1,42 promilės girtumas. Jau kitą dieną moteris policijos pareigūnams prisipažino, kad pašalinių žmonių bute nebuvo, sugyventiniui ji vieną kartą peiliu dūrė pati.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Pasak prokurorės J. Sabaliauskienės, I. N. savo kaltę pripažino visiškai.

„Ši skaudi nelaimė įvyko po išgertuvių kilus konfliktui, o pasekmės – labai skaudžios“, – sakė prokurorė. Už tyčinį savo šeimos nario nužudymą prokurorė prašė teismo skirti 15 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas kaip lengvinančią aplinkybę pripažino tai, kad teisiamoji savo kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi, o sunkinanti aplinkybė – nusikaltimą padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

Už šeimos nario nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS