Teismas paleido dar du „Šiaulių plento“ kyšininkavimo bylos dalyvius | KaunoDiena.lt

TEISMAS PALEIDO DAR DU „ŠIAULIŲ PLENTO“ KYŠININKAVIMO BYLOS DALYVIUS

  • 0

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį į laisvę paleido dar du „Šiaulių plento“ ir Automobilių kelių direkcijos kyšininkavimo bylos įtariamuosius.

Teismo atstovas Vytautas Jončas patvirtino, kad teismas nusprendė patenkinti kyšininkavimu įtariamo „Šiaulių plento“ komercijos direktoriaus Dariaus Striogos skundą ir sutrumpino jo suėmimą. Ketvirtadienį patenkintas ir bendrovės „Transalda“ vadovo Viktoro Vachterio prašymas. Apie jo suėmimą ir dalyvavimą šioje byloje anksčiau nepranešta.

„Darius Strioga pateikė 10 tūkst. eurų užstatą. Anksčiau jis buvo suimtas 2 mėnesiams, prašė netaikyti pačios griežčiausios kardomosios priemonės ir teisėjų kolegija, išnagrinėjusi skundą, priėmė nutartį pakeisti pirmos instancijos teismo sprendimą, sutrumpinti suėmimo terminą ir paleisti“, - sakė V. Jončas.

Anot jo, D. Strioga įsipareigojo neišvykti iš šalies, nebendrauti su kitais bylos įtariamaisiais.

V. Vachteris taip pat pateikė 10 tūkst. eurų užstatą, jis paleistas tomis pačiomis sąlygomis. V. Jončas negalėjo atsakyti, kodėl suimtas V. Vachteris, nes tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga. Generalinė prokuratūra apie V. Vachterio suėmimo priežasčių taip pat nekomentavo.

Antradienį teismas kyšininkavimu įtariamą „Šiaulių plento“ generalinį direktorių Juozą Aleksą paleido į laisvę, o Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių planavimo ir plėtros skyriaus vedėjo Artūro Aušros suėmimo terminą sutrumpino nuo 2 mėnesių iki 20 dienų.

Rugpjūčio viduryje Radviliškio rajono apylinkės teismas leido suimti A. Aušrą, J. Aleksą ir D. Striogą. Teisėsauga įtaria, kad A.Aušra paėmė didesnį nei 9,5 tūkst. eurų vertės kyšį iš „Šiaulių plento“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą bendrovei laimėti viešuosius pirkimus. Jų bendra vertė – daugiau nei pusantro milijono eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS