Teisme – dar viena byla dėl regėjimo sutrikimų simuliavimo | KaunoDiena.lt

TEISME – DAR VIENA BYLA DĖL REGĖJIMO SUTRIKIMŲ SIMULIAVIMO

  • 1

Šiaulių apygardos teismui perduota byla, kurioje dvi šiaulietės ir gydytoja oftalmologė kaltinamos dėl nepagrįstai nustatyto darbingumo netekimo, simuliuojant regos sutrikimus.

Kaip panešė Šiaulių prokuratūra, šioje byloje dėl sukčiavimu ir dokumentų klastojimu kaltinama gydytoja Danutė Milkintienė dėl identiškų nusikalstamų veikų buvo pripažinta kalta baudžiamoje byloje dėl nepagrįstai nustatyto regėjimo neįgalumo buvusio Seimo nario Evaldo Žakario padėjėjai ir Šiaulių miesto tarybos narei Virginijai Račienei.

Kitos dvi kaltinamosios šioje byloje – V. Račienės dukra ir jos draugė.

Pasak prokuratūros, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams tiriant V. Račienės bylą, paaiškėjo, kad regėjimo sutrikimus simuliuoti galėjo ne tik dėl sukčiavimo jau nuteista politikė, tačiau ir jos dukra E. R. bei pažįstama R. J., kurios taip pat yra dirbusios buvusio Seimo nario padėjėjomis ar visuomeninėmis konsultantėmis.

Bylos duomenimis, gydytojos D. Milkintienės parengtus medicininius dokumentus šioms šiaulietėms Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyboje (NDNT) buvo nustatytas tikrovės neatitinkantis darbingumo lygis. Pradėjus šį ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad E. R. galėjo nepagrįstai, apgaule savo naudai nuo 2014 iki 2016 metų iš Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Šiaulių skyriaus gavo daugiau kaip 6 tūkst. eurų išmokų dėl jai nustatyto neįgalumo – neva didelių regėjimo funkcijų sutrikimų. Lygiai taip pat, tik gerokai didesnę sumą – daugiau nei 18 tūkst. eurų nuo 2007 iki 2017 metų gavo ir R. J.

Vykstant ikiteisminiam tyrimui ir R. J. piktybiškai atsisakant pasitikrinti regėjimo būklę, pernai metais NDNT savo sprendimu R. J. pripažino darbinga 100 proc., o E. R. po to, kai 2016 metais jai baigė galioti sumažintas darbingumo lygis, dėl jo tolimesnio nustatymo į NDNT nebesikreipė ir šiuo metu taip pat laikoma 100 proc. darbinga.

Visos trys kaltinamosios savo kaltę neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

"Ciekava Juze"

Aisku,kodel Lietuvoje toks ""geras"gyvenimas. Kur pasidairysi,ten absoliuti betvarke, "nekaltumas" ( Vijuneles dvaras,virs 500ha zemes,...) seime "svarus,dori " darbuotojai ( g.kildisiene,E. Zakaris su savo padejejomis, Zarasu AR Birzu sav. izulioji vicemere, ......girtuokliauja,garseja avarijomis,paleistuvauja,sukciauja.vagia ir...islenda "svaruciai,nekalti"). Jeigu butu reikalaujama teisingos,didesnes,grieztesnes atsakomybes,tai GAL po kazkiek metu ir issivalytu valdzia? (vakar per TV kaip ironiskai darkesi b.bradauskas, su savo taukuotais usais, del ezero pakrantes ). Reiketu t.p."pajudinti" ir gyd.D. Milkintiene ir kuo griezciau.Gal ir nenoretu didesnio atlyginimo.Tokie ir tersia gydytoju varda. Kur paziuresi-visur skyle. Na,ir kuo nubaude v. raciene ??? Simboliskai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS