Teismui perduota cigarečių kontrabandininkų byla | KaunoDiena.lt

TEISMUI PERDUOTA CIGAREČIŲ KONTRABANDININKŲ BYLA

  • 0

Teismui perduota cigarečių kontrabandos byla – 6 Šalčininkų rajono gyventojai kaltinami kontrabanda ir neteisėtu akcizinių prekių disponavimu.

Kaip informavo Generalinė prokuratūra, Vilniaus apskrities policijos kriminalistai dar 2016-ųjų liepą Šalčininkų rajone, Eišiškėse esančiame name ir garaže aptiko 70 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, kurių bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, viršijo 176 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad už vagystes, turto prievartavimą ir turto sunaikinimą teistas V. S. 2016-ųjų vasarą subūrė asmenų grupę. Nustatyta, kad iš Baltarusijos į Lietuvą Versekos upe buvo perplukdyta 80 dėžių baltarusiškų cigarečių, jos pervežtos į Eišiškės.

Sulaikius grupuotės narius, V. S. pasislėpė nuo teisėsaugos – jis netrukus buvo sulaikytas Baltarusijoje ir rugpjūtį perduotas Lietuvai.

Tyrimui vadovavęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Uldukis baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Už kontrabandą ir neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis veikiant organizuotoje grupėje Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS