Telšių kelių policijos vadovas sulaikė avariją sukėlusią ir nuvažiavusią moksleivę | KaunoDiena.lt

TELŠIŲ KELIŲ POLICIJOS VADOVAS SULAIKĖ AVARIJĄ SUKĖLUSIĄ IR NUVAŽIAVUSIĄ MOKSLEIVĘ

  • 4

Į darbą vykę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas Robertas Gečas sulaikė avariją sukėlusią iš jos vietos išvažiavusią moksleivę.

Trečiadienio rytą apie 7.45 val. nuosavu automobiliui vykdamas į tarnybą, R.Gečas Masčio gatvėje pastebėjo neatsakingą vairuotojos poelgį.

„Važiuodamas keliu staiga išgirdau trenksmą ir pastebėjau, kaip priešais atvažiuojantis automobilis kliudė šalikelėje stovėjusią mašiną“, – ryto prisiminimais dalijosi pareigūnas. Kaip toliau pasakojo jis, įvykiai klostėsi ne taip, kaip pridera atsakingiems vairuotojams.

Transporto priemonę kliudęs automobilis nė nepristabdytas nurūko tolyn. Kelių policijos skyriaus viršininkas, jausdamas pareigą ir atsakomybę eismo saugumą užtikrinti ne tik tarnybos metu, apsuko vairuojamą automobilį ir nuvažiavo paskui pažeidėją.

Kiek pavažiavus miesto gatvėmis ir pavykus sustabdyti iš įvykio vietos pasišalinusį automobilį, paaiškėjo, kad prie jo vairo – nepatyrusi, vos prieš tris savaites teisę vairuoti įgijusi 18-metė. Ji ir automobilyje buvusios keleivės vyko į mokyklą, tačiau vairuotojai pirmąją pamoką teko iškeisti į saugaus eismo pamokėlę policijos komisariate.

Vairuotoja neneigė kliudžiusi automobilį, tačiau pareigos sustoti ir rasti apgadintos transporto priemonės savininką ji neįžvelgusi. Už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos vairuotojai surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Kadangi vairuotojai tai buvo pirmasis Kelių eismo taisyklių pažeidimas, pritaikius administracinį nurodymą, jai pasiūlyta sumokėti pusę minimalios 600 eurų baudos, t. y. 300 eurų, baudą sumokant per 15 kalendorinių dienų, skelbia Telšių apskrities policija.

Policija tikisi, kad pradedančioji vairuotoja pasimokys iš savo klaidų ir ateityje bus atidesnė bei atsakingiau Kelių eismo taisyklių paisanti vairuotoja.

Dar vieną Kelių eismo taisyklių pažeidėją Kelių policijos skyriaus viršininkas išaiškino ketvirtadienį apie 9.50 val.

Telšiuose, Muziejaus gatvėje, pareigūnas užfiksavo chuliganišką vairavimo atvejį – automobilio „Mercedes–Benz“ 31 metų vairuotojas pėsčiųjų perėjoje lenkė kitą transporto priemonę.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Jam paskirta 85 eurų piniginė bauda bei 3 mėnesiams atimta teisė vairuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

SANATNA

TAI KO TAIP DZIAUGIAMES,RANKOMIS PLOJAME.KOKS SAUNUS POLICININKAS.SUTINKU,SAUNUS,BET TEI YRA JO PAREIGA IR NEGALI BUTI JU LAIKAS SKIRSTOMAS I TAI TARNYBOJE,AR NE.TAI TIKRAI VISIEMS,NET I CIVILIAMS PAVYZDYS,KAIP KOVOTI SU PAZEIDIMAIS.SAUNUOLIS.

x

Tai gerai atidirbo ir teises gavo.

įdomu sužinoti,

už kokias paslaugas snarglė teises gavo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS