Trečią kartą nuo pareigūnų sprukusį beteisį vairuotoją sustabdė tik pastato siena | KaunoDiena.lt

TREČIĄ KARTĄ NUO PAREIGŪNŲ SPRUKUSĮ BETEISĮ VAIRUOTOJĄ SUSTABDĖ TIK PASTATO SIENA

  • 0

Teisės vairuoti neįgijęs 27 metų vaikinas nemano, kad sėsti prie transporto priemonės vairo, neturint tam įgūdžių, pavojinga ne tik jam pačiam, bet ir aplinkiniams. Ir ne tik tiems, kurie dalyvauja eisme. Toks nesusipratėlis gali sukelti problemų ramiausiai savo kieme, name ar ūkiniame pastate besidarbuojančiam žmogui.

Kovo 30-osios pavakary Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnams, patruliavusiems Raseiniuose, įtarimą sukėlė gatve važiavęs „Ford Focus“, kurio vairuotojas, pastebėjęs pareigūnų automobilį, staiga pasuko į kitą gatvę. Policininkai įtarė, kad tokiu staigiu manevru vairuotojas norėjo išvengti susitikimo su jais, tad nuvažiavo paskui įtarimą sukėlusį automobilį.

Vairuotojas, didindamas greitį siauromis miesto gatvelėmis, mėgino nuo policijos pareigūnų atitrūkti. Tačiau jam tai sekėsi sunkiai. Galiausiai vairuotojas dideliu greičiu įvažiavo į vieno namo kiemą ir, nesuvaldęs automobilio, trenkėsi į ūkinį pastatą, jį apgadindamas. Laimei, kad tuo metu niekas iš namo gyventojų ar augintinių nepasirodė kieme.

Vairuotojas iššoko iš „Ford“ ir nurūko kiemais bei patvoriais. Vienas pareigūnų pasileido paskui jį, kitas automobiliu apvažiavo iš kitos pusės ir bėglį sulaikė dumiantį laukais.

Paaiškėjo, kodėl 27 metų sulaikytasis vengė susitikimo su pareigūnais. Vaikinas ne tik neturi įgijęs teisės vairuoti transporto priemonės, bet ir vairavo neįregistruotą, neapdraustą civilinės atsakomybės draudimu automobilį, kuriam neatlikta techninės apžiūra. Vairuotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už tai, kad neturėdamas teisės vairuoti padarė Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kuris lėmė kitam asmeniui priklausančio turto sugadinimą, kad vairavo transporto priemonę, kuri nustatyta tvarka neįregistruota ir be privalomosios techninės apžiūros, taip pat neapdrausta civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Už tai vairuotojo laukia keliašimtinė bauda.

Beje, šiam vaikinui – tai ne naujiena. Šiemet jis už tai, kad vairuoja transporto priemonę, nors teisės tam nėra įgijęs, jau du kartus baustas. Galbūt trečias kartas bus pamokantis, kadangi čia bauda neapsieis – reikės remontuoti savo apgadintą automobilį ir kompensuoti apgadinto ūkinio pastato remontą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS