Už grotų kalintis panevėžietis verbavo nepilnametes prostitucijai | KaunoDiena.lt

UŽ GROTŲ KALINTIS PANEVĖŽIETIS VERBAVO NEPILNAMETES PROSTITUCIJAI

  • 2

Teismui perduota byla, kurioje 25-erių bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantis panevėžietis kaltinamas vaiko verbavimu prostitucijai, prekyba žmonėmis ir pelnymosi iš prostitucijos.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, nusikaltimus R. B. vykdė mobiliuoju telefonu bendraudamas per socialinius tinklus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, atliekantis bausmę pataisos namuose R. B. socialiniuose tinkluose siūlė darbą jaunoms merginoms. Atsiliepusiai į šį skelbimą nepilnametei kaltinamasis paaiškino, kad jai reiks paimti ir žmonėms perduoti siuntinius.

Kai mergina sutiko ir atėjo į susitikimo vietą, nepažįstamas vyras jai paaiškino sumokėsiąs pinigus už jam suteiktas seksualines paslaugas. Mergina atsisakė tai daryti.

Vėliau su ja dar kelis kartus telefonu susisiekęs R. B. atvirai įkalbinėjo užsiimti prostitucija.

Įtariama, kad maždaug tuo pačiu metu kaltinamasis socialiniuose tinkluose užmezgė pažintį su kitame Lietuvos regione gyvenančia jauna mergina. Vargingai gyvenanti, patikli mergina buvo įtikinta persikelti į Panevėžį. Jai žadėta, kad gaus didelį atlygį už turtingų vyrų lydėjimą į renginius.

Tik atvykusi į Panevėžį mergina sužinojo, kad jai teks už pinigus teikti seksualines paslaugas.

Baimindamasi, kad jai nesutikus nukentės pati ar jos artimieji, nukentėjusioji kurį laiką pakluso ir susitikinėjo su, kaip įtariama, R. B. surandamais klientais, tačiau vėliau neištvėrė ir kreipėsi pagalbos į policiją.

„Tyrimo duomenimis, kaltinamasis pasinaudojo nukentėjusiosios pažeidžiamumu, ją įbaugino ir griežtai kontroliavo – pats rasdavo klientus ir nurodydavo, kiek jų mergina turi aptarnauti, kokią dalį gautų pinigų ji turi per kitus asmenis jam perduoti“, – sakė ikiteisminį tyrimą kontroliavęs prokuroras Aurelijus Navickas.

Už vaiko verbavimą prostitucijai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų, už prekybą žmonėmis – nuo 2 iki 10 metų nelaisvės, už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos – baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Kartu su R. B. į teisiamųjų suolą sės ir 26 metų Pasvalio rajono gyventojas L. B. Jis kaltinamas į prostituciją įtrauktos merginos seksualiniu prievartavimu.

Įtariama, kad nukentėjusiajai atsisakius teikti jam seksualines paslaugas, L. B. galėjo panaudoti fizinį smurtą ir jai grasinti, kad būtų lytiškai patenkintas. Už tai jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Darbdavys - va kieK mergelių darbu aprūpino... :/ (negi norit pasakyt kad oligarchai, siūlantys TIK MMA, yra nors kuo geresni?)

viskas teisetai ,pagal lietuvos BK istatymus

pritariant teisingumo ministruj ir prezidentei ....manau sy daug vilciu teikianty ZEKA verSLIAnyka pedofila,aferista santazuotoja sutenery nuteista 25 metams kalejimo ... tuoj isleis su malonem ,panaikins teistuma ir leis bolotiruotis rinkimuose y SEIMA. ten kaip tik trukumas nes 300 -us ZEKU nedaleido iki rinkimu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS