Už pavogtą loterijos bilietą – į kalėjimą | KaunoDiena.lt

UŽ PAVOGTĄ LOTERIJOS BILIETĄ – Į KALĖJIMĄ

  • 1

Teismas dėl svetimo laimingo loterijos bilieto pasisavinimo kaltais pripažino pardavėją ir jos buvusį sutuoktinį.

Naujojoje Akmenėje pardavėja apgaule išviliojo svetimą laimingą „Vikingų loto“ bilietą ir su tuometiniu gyvenimo draugu pasisavino laimėjimą – 8 tūkst. eurų.

Nors per ikiteisminį tyrimą ir nagrinėjant bylą teisme jie savo kaltę neigė, jau anksčiau taip pat už sukčiavimą teisti vyras ir moteris buvo ir šį kartą pripažinti kaltais, pranešė teismas.

Pernai birželio 8-osios vakarą, Naujojoje Akmenėje, Nepriklausomybės alėjoje, į parduotuvę užėjęs 63 metų vyras sužinojo, kad vienas iš dviejų patikrinti atneštų loterijos bilietų yra laimingas. Kadangi piniginis prizas siekė daugiau nei 150 eurų, laimėtojui buvo pasiūlyta kreiptis į  loterijos organizatorius, kurie ir išmokės prizą.

Laimėtojui palikus parduotuvę, laimingą loterijos bilietą patikrinusi  pardavėja informacija apie laimėjimą – daugiau nei 8 tūkstančius eurų – pasidalijo su savo vyru. Sutuoktiniai sumanė svetimą laimėjimą pasisavinti ir atvyko pas senolį.

Pirmiausia vyro namuose apsilankė pardavėjos vyras. Jis pranešė, kad neva bilietas laimėjo mikrobangų krosnelę, todėl įkalbinėjo vyrą bilietą parduoti jam už 150 eurų. Sukčiui to padaryti nepavykus, kitą rytą į laimėtojo namų duris pasibeldė pardavėja. Ji pranešė, kad pirkėjas laimėjo tik 150 eurų. Apsukri moteris įdavė vyriškiui minėtą sumą ir pati pasiėmė bilietą.

Taip jau po keleto dienų sutuoktiniai asmeninėje banko sąskaitoje sulaukė papildymo – išmokėto svetimo 8386 eurų laimėjimo.

Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad laimėjimą pasisavinusi pora išleido svetimus pinigus.

Vos gavę laimėjimą, įtariamieji apmokėjo turimą skolą, nusipirko televizorių bei apie 4000 eurų kainuojantį automobilį „Mercedes Benz“. Pareigūnams ištyrus sukčiavimo atvejį, įtariamųjų banko sąskaitoje buvo likę vos 1000 eurų.

Apie įvykį žinojusi pardavėjos bendradarbė nesiruošė tylėti. Į gautą pranešimą policija sureagavo operatyviai ir afera buvo ištirta.

Teisme kaltinamieji šios istorijos aplinkybių neneigė, jie tik kategoriškai su kaltinimu, kad senjorą sąmoningai apgavo, jie gynėsi, jog bilietą laimėtojas pardavė pats ir už tai gavo pinigus.

Teismas konstatavo, jog kaltinamieji nutylėjo apie tikrąją laimėtą sumą, žinodamas visą tiesą laimingojo bilieto senjoras nebūtų pardavęs.

Teismas moterį ir vyrą pripažino kaltais už padaryta nusikaltimą ir kiekvienam skyrė po vienerių metų laisvės apribojimo bausmę, nukentėjusiajam jie turės atlyginti 8 174 eurų turtinę ir 1000 eurų neturtinę žalą.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Loteriją organizuojanti bendrovės „Olifėja“ yra sakiusi, kad bilietų tikrinimo sistema veikia taip, kad loterijų dalyvių interesai būtų apsaugoti, ir informaciją apie laimėjimus jie gautų tiesiogiai, o ne tiktai iš terminalo operatoriaus.

Patikrinus loterijos bilietą, visais laimėjimų atvejais žmogus iš terminalo išgirs garsinį signalą ir pamatys užrašą apie laimėjimą terminalo ekrane. Laimėjimai iki 15 eurų yra išmokami vietoje. 

Jei laimėjimas siekia 15-145 eurus, parduotuvė gali išmokėti laimėjimą arba pasiūlyti kreiptis į „Olifėją“. Jei laimėjimas yra didesnis nei 145 eurai ar laimimas daiktinis prizas, iškart spausdinama bilieto šaknelė su kvietimu kreiptis į „Olifėją“ ir atsiimti prizą. Neišmokant laimėjimo, žmogui grąžinamas loterijos bilietas, jo reikės prizo atsiėmimui.

Terminalas garsu ir tekstu ekrane informuoja apie laimėjimą, o papildoma informacija apie didesnių laimėjimų atsiėmimą pateikiama bilieto šaknelėje. Tai užtikrina, kad žmogus tikrai gaus informaciją apie prizus. Visus bilietus taip pat galima patikrinti www.perlas.lt.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Edmundas

Man tiek pat metų kaip ir prizo laimėtojui , bet būti tokiu avinu , aš neįsivaizduoju...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS