Už pavojingus manevrus apie 150 vairuotojų neteko teisių | KaunoDiena.lt

UŽ PAVOJINGUS MANEVRUS APIE 150 VAIRUOTOJŲ NETEKO TEISIŲ

  • 5

Sugriežtinus nuobaudas už lenkimą ar įvažiavimą į priešpriešinį eismą draudžiamose vietose, teisė vairuoti atimta beveik pusantro šimto vairuotojų, antradienį pranešė Kelių policijos tarnyba.

Sausio 1 d. įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodeksui, už lenkimą vietose, kur draudžiama lenkti ir įvažiavimą į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, be piniginės baudos nuo 170 iki 230 eurų vairuotojams privaloma skirti teisės vairuoti atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių.

Per šių metų sausio mėnesį policijos pareigūnai keliuose nustatė 143 vairuotojus, pažeidusius šiuos reikalavimus. Dauguma pavojingus pažeidimus padariusių vairuotojų buvo vyrai, tarp 143 pažeidėjų pasitaikė tik 16 moterų. Pažeidėjų amžiaus vidurkis – 25-eri metai.

Jauniausiam 19-mečiui apsaugos darbuotojui skirta 85 eurų bauda ir atimta teisė vairuoti tris mėnesiams. Tokios pačios nuobaudos sulaukė ir vyriausias vairuotojas, 74-erių metų gimnazijos darbuotojas, pažeidęs kelio ženklo „Lenkti draudžiama“ reikalavimą ir kirtęs ištisinę kelio ženklinimo liniją.

Pažeidėjams, kurie dar nebuvo bausti už tokius pažeidimus, suteikta galimybė per 15 dienų sumokėti pusę minimalios baudos – 85 eurus. Tačiau visiems privalomai atimta teisė vairuoti.

Tokį sprendimą turi teisę priimti pažeidėją sustabdę policijos pareigūnai, o teisės vairuoti atėmimo terminas pradedamas skaičiuoti nuo dienos, kai pažeidėjai patys pristato vairuotojo pažymėjimą į policijos įstaigą. Vėl vairuoti galima tik po to, kai atėmimo terminas pasibaigs, o vairuotojai dalyvaus papildomuose mokymuose ir valstybės įmonėje „Regitra“ grąžins atimtą teisę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

feja

cia tai reketas bauda ir teisiu atemimas kas prastume toky ystatyma regitrai vel moketi kursai mokami kur plaukia pinigai y kieno kisene tik ne uz tokius pazeidimus reik teises atimt manau zmogaus teisiu pazeidimas ir kas tas gudrocius noreciau jo komentaru su pavarde

to Vladas

Nepazeidinek , nereikes verkti .

Vladas

Dar 150 bedarbiu vairuotoju, gal policija seimas maitins ??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS