Už skubios pagalbos tarnybos operatoriaus įžeidimą – bauda | KaunoDiena.lt

UŽ SKUBIOS PAGALBOS TARNYBOS OPERATORIAUS ĮŽEIDIMĄ – BAUDA

  • 2

Bendrasis pagalbos centras (BPC) skelbia, jog kartais pasitaiko, kuomet skambinantis skubios pagalbos numeriu 112 asmuo įžeidinėja atsiliepusį operatorių. Pranešama, kad už necenzūrines kalbas keliems žmonėms skirtos baudos.

„Skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 dažniausiai tenka skambinti ne pačiomis palankiausiomis sąlygomis. Tačiau jokia nervinė įtampa nesuteikia teisės nepagarbiai elgtis su skubios pagalbos skambučių operatoriais, žeminti ir įžeidinėti jų necenzūriniais žodžiais“, – nurodė BPC atstovai.

Už operatorių įžeidinėjimą keliems asmenims skirtos baudos. Tikimasi, kad tai paskatins žmones, kuriems reikia skubios pagalbos, jos prašyti mandagiai, o ne liejant tulžį ir neapykantą ant operatorių, kurie turi ne tik išklausyti skambinančio asmens informaciją, bet tuo pačiu metu perduoti ją ir specialiosioms tarnyboms.

Jokia nervinė įtampa nesuteikia teisės nepagarbiai elgtis su skubios pagalbos skambučių operatoriais.

„Ne taip seniai gavome informaciją, kad 51 metų Švenčionių gyventojui, kuris šių metų gegužės mėnesį, norėdamas iškviesti greitąją medicinos pagalbą, pokalbio metu įžeidinėjo, žemino ir vartojo necenzūrinius žodžius Bendrojo pagalbos centro operatorės atžvilgiu, buvo skirta 45 eurų bauda. Tokio pat dydžio bauda buvo įvertintas ir 42 metų Molėtų rajono gyventojo bendravimas su Bendrojo pagalbos centro operatore birželio mėnesį“, – apie tai, kokia bauda skirta už necenzūrinius pagalbos šauksmus, nurodė BPC.

„Todėl dar kartą primename, kad numeriu 112 reikia naudotis atsakingai, į atsiliepusio operatoriaus klausimus atsakyti aiškiai ir mandagiai. Įžūlus, įžeidžiantis ir provokuojantis elgesys užtraukia atsakomybę pagal Administracinių nusižengimų kodeksą“, – pridūrė BPC atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

ot davaziavo lietuvele

Komentaras

Baudos baudomis, bet tegu bpc prie ragelio pasodina darbuotojus, kurie supranta, kokioje orbitoj sukasi, kas dedasi aplinkui,suprasta ką pranešėjas nori informuoti ir neuždavinėti dažnai perteklinių kvailų klausimų .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS