Už teisių klastotę Anglijos lietuvis pateko į areštinę | KaunoDiena.lt

UŽ TEISIŲ KLASTOTĘ ANGLIJOS LIETUVIS PATEKO Į AREŠTINĘ

  • 0

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Jungtinėje Karalystėje gyvenantį Lietuvos pilietį, kuris pateikė neegzistuojančio pavyzdžio esą tarptautinį vairuotojo pažymėjimą, vadinamąjį fantazijos dokumentą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyras uždarytas į areštinę.

Apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį automobilį „Seat Altea“. Transporto priemonę, pažymėtą angliškais registracijos numeriais, vairavo 48-erių Jungtinėje Karalystėje gyvenamąją vietą deklaravęs Lietuvos pilietis.

Patikros metu jis Kalvarijos pasieniečiams pateikė vadinamąjį fantazijos dokumentą – savo vardu „išduotą“ neegzistuojančio pavyzdžio esą tarptautinį vairuotojo pažymėjimą.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Vairuotoją pareigūnai uždarė į areštinę. Automobilis „Seat Altea“ perduotas kartu vykusiam asmeniui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.

Fantazijos dokumentais apsirūpinusių keliautojų pasieniečiai yra nustatę ir anksčiau. Tarp tokių atvejų jau būta ir „vairuotojų pažymėjimų“, ir diplomatinę nepriklausomybę „suteikiančių“ popierių, ir pasaulio piliečių „pasų“.

GALERIJA

  • Už teisių klastotę Anglijos lietuvis pateko į areštinę
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS