Vis mažiau žmonių patenka į kriminalinės žvalgybos taikiklį | KaunoDiena.lt

VIS MAŽIAU ŽMONIŲ PATENKA Į KRIMINALINĖS ŽVALGYBOS TAIKIKLĮ

Pastaraisiais metais vis mažiau žmonių patenka į kriminalinės žvalgybos taikiklį, rodo Generalinės prokuratūros šią savaitę pateikti duomenys.

Prokurorai siūlo remtis telefono ryšio kontrolės statistika. Teisėsauga tvirtina, kad sudarant ją išvengta dubliavimosi atsiradus galimybei nustatyti, kai tie patys telefono ryšio numeriai ar įrenginiai yra stebimi skirtingų kriminalinę žvalgybą vykdančių institucijų.

Pernai ryšio kontrolė vykdyta lygiai 4 tūkst. asmenų atžvilgiu, užpernai stebėti 4043 žmonių telefonai, 2016 metais – 4529 įrenginiai, teigiama prokuratūros BNS pateiktame atsakyme.

Jos duomenimis, pernai kriminalinės žvalgybos veiksmai iš viso sankcionuoti 4340 asmenims, užpernai – 4658 žmonėms, o 2016 metais – 5150 asmenims.

Prokuratūra pabrėžia, kad ši statistika gali būti su paklaida, nes kiti kriminalinės žvalgybos veiksmai tam tikrų asmenų atžvilgiu galėjo būti vykdomi skirtingų institucijų. Anot jos, išvengti dubliavimosi kol kas įmanoma tik kalbant apie telefonų stebėjimą.

2018 metais pradėti 471 kriminalinės žvalgybos tyrimai. Tai yra kiek daugiau nei užpernai (466), bet mažiau nei 2016 metais (530).

Kriminalinės žvalgybos tyrimų metu gautų duomenų pagrindu pernai pradėti 484 ikiteisminiai tyrimai, užpernai – 512, o 2016 metais – 562 tyrimai.

Duomenis apie kriminalinės žvalgybos veiksmus Seimui šią savaitę pateikė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Liudmila

Reiketu pasyziureti kauno gelezinio vilko g.26 ,ir pakelti vakare akys i dangu,kur labai daug dronu idomu kieno jie.

turetu

daugiau demesio skirti 141 isklotinems ir rysiams ju,bet ……?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS