VMVT išaiškino nelegaliai pašarus gaminusį ir pardavinėjusį ūkininką | KaunoDiena.lt

VMVT IŠAIŠKINO NELEGALIAI PAŠARUS GAMINUSĮ IR PARDAVINĖJUSĮ ŪKININKĄ

  • 0

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai išaiškino nelegaliai pašarus Telšių rajone gaminusį ir jais prekiavusį ūkininką.

Kaip ketvirtadienį informavo VMVT, iš viso iš ūkininko konfiskuota apie dvi tonos traiškytų ir granuliuotų pašarų, laikinai, kol bus pateikti atsekamumą įrodantys dokumentai, sustabdyta ir 7,5 tonos žaliavų.

Dėl ūkininko veiklos pradėta administracinio nusižengimo teisena, jam gresia bauda.

VMVT nurodo, kad kontrolinį pašarų vištoms pirkimą atliko gavę informacijos dėl galimai nelegalios pašarų gamybos ir prekybos.

Nustatyta, kad gamybos vietoje ūkininkas ne tik nelegaliai vykdė pašarų gamybą, tačiau ir gamybos metu neužtikrino minimalių higienos reikalavimų ir saugos: pašarų gamyba buvo vykdoma mechaninių dirbtuvių patalpos dalyje, aplink įrangą rastos žemės ūkio technikos padangos, sukrautos palaidos polipropileninės pakuotės, žemės ūkio technika bei įranga, išbėgę tepalai. 

„Gaminant pašarines žaliavas, sudaryta grėsmė pašarą užteršti pašaliniais daiktais. Patalpose nėra galimybės atlikti valymo, dezinfekcijos darbų. Dalis pagamintų pašarų laikomi tiesiogiai ant žemės, kita dalis pašarų laikomi ant medinių palečių lauko teritorijoje, pašarai neženklinami“, – nurodė tarnyba.

Ūkininko veikla neregistruota pašarų ūkio subjektų registre, tad veikla buvo vykdoma nelegaliai.

VMVT inspektoriai uždraudė šią veiklą, taip pat sustabdė minėtų pašarų tiekimą į rinką, galimybę disponuoti žaliavomis neįrodžius jų kilmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS