Vokiečių aviganis Joris aptiko kontrabandininkų paliktą cigarečių krovinį | KaunoDiena.lt

VOKIEČIŲ AVIGANIS JORIS APTIKO KONTRABANDININKŲ PALIKTĄ CIGAREČIŲ KROVINĮ

  • 1

Varėnos rajone pasieniečiams sulaikant kontrabandinių rūkalų krovinį puikius pėdsekystės sugebėjimus pademonstravo Aleksandro Barausko užkardoje tarnaujantis vokiečių aviganis Joris.

Jis kilometrą sekė, kol miške aptiko cigaretes, o vėliau dar du kilometrus pasieniečius vedė įtariamų pažeidėjų pėdsakais.

Sekmadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos pareigūnai gavo informacijos, kad Varėnos rajono Jasauskų kaimo ribose gali būti gabenamas nelegalus krovinys. Ši vieta – prie pat sienos su Baltarusija. Prie sienos linijos iškart buvo pasiųstas VSAT kinologas su ketverių metų Joriu.

Tuo metu Varėnos rinktinės A. Barausko užkardos pasieniečiai, padedami kolegų iš Specialiosios paskirties komandos, blokavo aplinkines vietoves ties Jasauskų, Daržininkų ir Kaziukonių kaimais.

Prie sienos su Baltarusija linijos vokiečių aviganis iškart aptiko įtariamų pažeidėjų pėdsakus. Jais Joris mišku sekė apie kilometrą, kol pušyne surado kontrabandinį krovinį – 3 tūkst. pakelių cigarečių „Premier“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Keturkojis pėdsekys pasieniečius ėmė vesti toliau, įtariama, iš šios vietos pasišalinusių kontrabandininkų pabėgimo kryptimi. Vokiečių aviganis mišku pėdsakais dar sekė apie 2 kilometrus, kol pasiekė asfaltuotą kelią. Čia pėdsakai dingo. Įtariama, kad bėglius šioje vietoje paėmė automobilis.                                        

A. Barausko užkardos pasieniečiai su Joriu patikrino visas sienos prieigas ir aplinką prie sienos linijos. Sienos pažeidimų pėdsakų nerasta, todėl manoma, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos rūkalus tiesiog permetė per sienos liniją jos nepažeisdami.

Vyksta įvykio tyrimas.

GALERIJA

  • Vokiečių aviganis Joris aptiko kontrabandininkų paliktą cigarečių krovinį
  • Vokiečių aviganis Joris aptiko kontrabandininkų paliktą cigarečių krovinį
  • Vokiečių aviganis Joris aptiko kontrabandininkų paliktą cigarečių krovinį
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šaunuolis

pareigūnas su uodega ir puikia uosle.Sėkmės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS