Apdovanoti fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2018“ nugalėtojai | KaunoDiena.lt

APDOVANOTI FOTOKONKURSO „LIETUVOS KARIUOMENĖ FOTOGRAFIJOJE 2018“ NUGALĖTOJAI

  • 0

Lietuvos kariuomenės atkūrimo 100-ųjų metų išvakarėse Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje apdovanoti Tado Dambrausko fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2018“ nugalėtojai.

Geriausių nuotraukų autoriams apdovanojimus įteikė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, specialius prizus nugalėtojams skyrė ir konkurso rėmėjai.

„Visi šioje parodoje eksponuojami darbai fiksuoja įstabias ir nepakartojamas akimirkas. Jos nebūtinai saldžiai gražios, dauguma atskleidžia nelengvą kario tarnybos kasdienybę, ir visas jas vienija bendras vardiklis - pagarba kitoje objektyvo pusėje. Dėl to žinau, kad kiekviena iš eksponuojamų nuotraukų tą pagarbą kariui ir kariuomenei perteikia kiekvienam jos žiūrovui, ir taip didina visuomenės pasitikėjimą ir palankumą mūsų kariams“, - sveikindamas renginio dalyvius ir svečius sakė ministras R. Karoblis.

„Džiaugiuosi augančiu fotografų dėmesiu ir jį vertinu kaip didėjantį visuomenės domėjimąsi kario tarnyba ir kariuomenės paskirtimi valstybės raidoje“, - dėkodamas konkurso dalyviams ir vertinimo komisijai sakė Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. J. V. Žukas.

Jau keturioliktą kartą Krašto apsaugos ministerijos surengtame konkurse dalyvavo 48 fotografai, pateikę daugiau kaip 500 nuotraukų. Darbus vertino ir geriausias rinko ekspertų komisija, vadovaujama Lietuvos kariuomenės vado gen. ltn. J. V. Žuko. Komisijos nariai: Ramūnas Danisevičius, fotomenininkas, Lietuvos spaudos fotografų klubo narys, Paulius Lileikis, spaudos fotografas, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos fotografas ir Fotoarchyvo specialistas, Jonas Staselis, Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas, Stanislovas Žvirgždas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, fotomenininkas, fotografijos istorikas.

T. Dambrausko fotokonkursas jau turi būrį ištikimų fotografų, o konkurso organizatoriai ypač džiaugiasi, kai kasmet sulaukia ir naujų dalyvių. Šių metų konkursui darbų atsiuntė ir Lietuvoje dislokuoto tarptautinio NATO priešakinių pajėgų bataliono kontingentų fotografai.

Šių, jubiliejinių Lietuvos valstybės ir kariuomenės šimtmečio, metų proga dalis konkurso katalogo yra skirta ir istorinėms nuotraukoms. Prieš dešimtį metų į Krašto apsaugos ministerijos kvietimą pasidalinti savo išsaugotomis senomis fotografijomis apie tarpukario Lietuvos kariuomenę atsiliepė 55 žmonės iš įvairiausių Lietuvos vietovių ir taip buvo sukauptas daugiau kaip pusseptinto šimto istorinių nuotraukų archyvas.

Tradiciškai konkurso nuotrauką išrenka ir specialiuoju prizu jos autorių apdovanoja Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas. Šiemet kariuomenės vado prizas įteiktas Arnui Čemerkai už nuotrauką „Per kančias - į žvaigždes“. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karys įveikia kliūčių ruožą „Vilko takas“.

Konkursui „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2018“ darbai buvo vertinami keturiose kategorijose: „Krašto apsaugos sistemos karių ir civilių nuotraukos“; „Fotografų ne iš krašto apsaugos sistemos nuotraukos“; „Geriausias krašto apsaugos sistemos profesionalo kadras“. Nugalėtoja – nuotrauka „2018-ųjų pavasaris. Pavasarinio patrulio kurso klausytojai nuo ankstyvo ryto treniruojasi Kaune esančiame baseine. Kursantas po vandeniu nusivelka uniformą, rankose - imitacinis ginklas. Jo paleisti nevalia. Jos autorė Ieva Budzeikaitė.

Kategorijoje „Linksmas kadras“ - du prizininkai: Krašto apsaugos ministerijos prizas - Daliui Gaikai už nuotrauką „Instruktoriau, gal selfiuką!“; uždarosios akcinės bendrovės „Baltijos arsenalas“ parduotuvių tinklo „Armijai ir civiliams“ prizas - Edvinui Urbonui už nuotrauką „Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono profesinės karo tarnybos karė įveikia kliūčių ruožą „Dragūnų takas“. Ji visiškai pasitiki savo kolegomis.

GALERIJA

  • Apdovanoti  fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2018“ nugalėtojai
  • Apdovanoti  fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2018“ nugalėtojai
  • Apdovanoti  fotokonkurso „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2018“ nugalėtojai
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS