Baroti galerijoje – R.Treigio jubiliejinė paroda „Tamara iš Graco“ | KaunoDiena.lt

BAROTI GALERIJOJE – R.TREIGIO JUBILIEJINĖ PARODA „TAMARA IŠ GRACO“

Penktadienį uostamiesčio Baroti galerijoje atidaroma klaipėdiečio fotomenininko Remigijaus Treigio jubiliejinė fotografijų paroda.

„Fotografijose niekada neįvardiju konkrečios vietos... Man įdomi nežinia iš kur sklindanti šviesa, slenkanti fotografuojamo objekto paviršiumi, kartais naikinanti pačią formą. Įbrėžimai, taškai, brūkšniai, tonavimas – tai tarsi fotografijos įgarsinimas, suteikiantis vaizdui papildomos informacijos“, – kalbėjo fotomenininkas R.Treigys prieš jubiliejinį 50-mečio vernisažą.

Postmodernistinės fotografijos atstovo R.Treigio kūrinius galima apibūdinti kaip achromatinę (neekspresyvią, be kontrastų) tapybą fotografijoje. Iš negatyvo jis padaro keletą rafinuotų atspaudų su gausiais tapybiniais efektais, minkštais sodrių ir šviesiai rusvų, gelsvų, žalsvų pus¬tonių viražais. R. Treigys pasirenka statiškas kompozicijas, fiksuoja nejudrius daiktus, pagrindiniais veikėjais paverčia šviesą ir šešėlius.

R.Treigio atspauduose taip pat atidžiai ir per atstumą pasisavinti erdvėvaizdžiai, tik jo darbuose aiškiai dominuoja autorinė raiška. Jo pasakojimas apie fizinę vietą perfrazuotas ir perkeliantis į kitą nepatirtą scenovaizdį. Dar daugiau – menininkas neretai kadro kairėje palieka juodą vertikalią liniją, kuri suvokėją veda tolyn į užkadrio zonas, į neužfiksuotą, bet šalia egzistuojančią erdvę.

Parodoje „Tamara iš Graco”, liepos 1–27 dienomis veiksiančioje Baroti galerijoje, bus pristatyti naujausi autoriaus darbai kartu su anksčiau sukurtais, tačiau niekada nerodytais Klaipėdoje kūriniais.

Parodos atidarymas – liepos 1 d. 18 val. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS