Būdamas 95 metų mirė „Marvel“ legenda S. Lee | KaunoDiena.lt

BŪDAMAS 95 METŲ MIRĖ „MARVEL“ LEGENDA S. LEE

  • 0

Būdamas 95 metų mirė komiksų kūrėjas, „Marvel“ legenda Stanas Lee (Stenas Li), prisidėjęs prie tokių superherojų kaip Žmogus voras ir Halkas atsiradimo, pirmadienį pranešė JAV žiniasklaida.

Jungtinių Valstijų komiksų kultūros veidas S. Lee mirė anksti pirmadienį Los Andžele, pranešė šalies pramogų pasaulio naujienas skelbiantys leidiniai, įskaitant „The Hollywood Reporter“. Pastaraisiais metais vyras sirgo keliomis ligomis.

„Mano tėvas mylėjo visus savo gerbėjus, – apie žvaigždes rašančiam portalui TMZ sakė jo dukra. – Jis buvo pats nuostabiausias, pats oriausias žmogus.“

Niujorkietis, garsėdavęs savo akiniais temdytais lęšiais ir padykusia šypsenėle, dažnai pasirodydavo komiksų gerbėjų renginiuose, kur būdavo itin garbinamas.

Komiksų versle S. Lee atsidūrė atsitiktinai: kai buvo paauglys, jo dėdė parūpino jam darbą pildyti dailininkų rašalines ir nešioti jiems kavą.

„Kažkada pajutau, kad parašysiu „Didįjį amerikietišką romaną“, ir nenorėjau naudoti savo tikrojo vardo ant tų kvailų mažų komiksų“, – kažkada sakė kūrėjas, aiškindamas, kodėl atsisakė savo tikrojo – Stanley Lieberio (Stenlio Liberio) – vardo.

Kildamas karjeros laiptais S. Lee tapo komiksų rašytoju, privertusiu milijonus superherojų gerbėjų svajoti apie jo sukurtas fantastines visatas ir žmones, turinčius nepaprastų galių, o galiausiai tapo „Marvel“ imperijos leidėju.

S. Lee bendradarbiavo su kitais autoriais ir iliustratoriais, kad perkeltų savo vaizduotėje gimusius herojus – Žmogų vorą, Juodąją panterą, Iksmenus, Fantastiškąjį ketvertą – ant popieriaus.

Jis prisidėjo ir prie Geležinio žmogaus, Toro ir ir Daktaro Streindžo atsiradimo. Dabar kiekvienas iš šių herojų turi filmų franšizes, atnešančias milijonus dolerių pelno.

S. Lee gaudavo epizodinių vaidmenų beveik kiekviename „Marvel“ filme. Pavyzdžiui, juostoje „Keršytojai. Begalybės karas“ (Avengers: Infinity War), kur pasirodė daugelis jo sumanytų herojų, jis suvaidino autobuso vairuotoją.

GALERIJA

  • Stanas Lee
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS