Chorvedžiui S.Liausai – Kultūros ministerijos garbės ženklas | KaunoDiena.lt

CHORVEDŽIUI S.LIAUSAI – KULTŪROS MINISTERIJOS GARBĖS ŽENKLAS

  • 0

Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteiktas Lietuvos liaudies kultūros centro direktoriui Sauliui Liausai.

Kultūros ministro Šarūno Biručio įteiktu aukščiausiu ministerijos apdovanojimu 50-metį švenčiantis S.Liausa įvertintas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, pranešė ministerija.

S.Liausa 1990–1994 metais buvo Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ chormeisteris, vėliau vadovavo vyrų chorui „Varpas“, nuo 1989 metų jis buvo Lietuvos edukologijos universiteto choro „Ave Vita“ chormeisteris, dirigentas, 1992–2006 metais – šio universiteto Muzikos katedros dėstytojas, nuo 1994 metų dirba Lietuvos liaudies kultūros centre, nuo 2006 metų yra šio centro direktorius.

S.Liausa organizuoja dainų šventes, festivalius, konkursus, seminarus, konferencijas, kitus kultūros renginius, yra įvairių kursų vertinimo komisijų narys, leidinių ir rinkinių chorams, kaimo kapeloms, pučiamųjų orkestrams autorius ir sudarytojas.

S.Liausa yra Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos, Kultūros centrų tarybos narys.

2009 metais S.Liausa apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS