G. Paškevičius grįžta į didžiąsias Lietuvos arenų scenas | KaunoDiena.lt

G. PAŠKEVIČIUS GRĮŽTA Į DIDŽIĄSIAS LIETUVOS ARENŲ SCENAS

  • 0

Kovą Lietuvos didžiųjų miestų arenas sudrebins mylimiausio ir populiariausio Lietuvos atlikėjo koncertų turas – prekyboje jau pasirodė bilietai į naujausio Gyčio Paškevičiaus projekto „Romansai“ koncertus Klaipėdoje  ir Vilniuje.

G. Paškevičiaus vardas yra tapęs kokybiškos muzikos ir aukšto atlikimo lygio sinonimu. Didžiulis klausytojų palaikymas nuolat skatina atlikėją ieškoti naujų, neatrastų skambesio formų, tad šį kartą G. Paškevičius į savotišką kūrybinį eksperimentą leidžiasi su rusų folkloro kolektyvu „Arinuška“ ir ruošia unikalų vakarą romantikos ir tikrų jausmų išsiilgusiems žiūrovams.

Dviejų dalių koncerte klausytojai turės galimybę pajusti tiek senojo, autentiško romanso skambesį, tiek mėgautis šiuolaikiškai aranžuotomis melodijomis. Koncerto pirmojoje dalyje Gytis Paškevičius kartu su rusų folkloro kolektyvu „Arinuška“ ir instrumentų ansambliu kurs intymią, betarpišką nuotaiką, kurioje visu grožiu atsiskleis senojo rusų romanso skambesys. Antroji koncerto dalis išsiskirs šiuolaikiškomis aranžuotėmis ir didžiule atlikėjų sudėtimi – kartu su G. Paškevičiumi ir „Arinuška“ žiūrovus į jausmingą bei uždegantį romansų svaigulį panardins Vytauto Lukočiaus vadovaujamas orkestras „Vilnius Sinfonietta“, ritmo grupė bei metų instrumentininko apdovanojimą pelnęs gitaristas Aleksandras Tenas, rašoma organizatorių pranešime.

„Romansas man – tai muzika, prie kurios nuolat grįžtu. Tai – tarsi sielos grįžimas namo, prie kažko labai savo ir artimo. Šiuo projektu stengsimės atskleisti ir parodyti, kiek įvairių skambėjimo formų gali turėti romansas: nuo autentiško, intymaus ir betarpiško kalbėjimo, iki plataus, orkestro spalvų prisodrinto skambesio” – kalbėjo G. Paškevičius.

Turo koncertai įvyks kovo 7 d. Švyturio arenoje Klaipėdoje, kovo 8 d. Šiaulių arenoje Šiauliuose ir kovo 15 d. Pramogų arenoje Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS