J. Biliūno „Laimės žiburys“ švies iš toli | KaunoDiena.lt

J. BILIŪNO „LAIMĖS ŽIBURYS“ ŠVIES IŠ TOLI

  • 2

Ant vienos iš Anykščių apylinkių kalvų esančią rašytojo Jono Biliūno kapavietę, žinomą „Laimės žiburio“ vardu, numatyta atnaujinti, rašo „Lietuvos žinios“.

Taip pat numatyta sutvarkyti pavojingais tapusius 100 laiptelių, kuriais kopiama žiburio link.

Anykščių rajono savivaldybės paminklotvarkininkė Daiva Stankevičienė dienraščiui teigė, jog visus šešis dešimtmečius nuo pastatymo nei 14 metrų aukščio obeliskas, nei 100 jo link vedančių tašytų akmenų laiptų nebuvo kapitališkai tvarkomi, todėl kopti į šį turistų gausiai lankomą kultūros paveldo objektą pastaruoju metu tampa pavojinga.

„Tuo įsitikino ir išsamius paminklo tyrimus atlikę valstybės įmonės „Lietuvos paminklai“ specialistai“, – sakė paminklotvarkininkė.

Sutvarkytą „Laimės žiburį“ planuojama apšviesti, prieš tai praretinus ant kalvos augančias ir paminklą užstojančias pušis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Angliukai Rusena

Kas skaitys Vincą Mykolaitį Putiną, Kai Vladas Putinas šneka rusiškai. Ar sugrįš į gimtinę Vincas Trumpa, Kai Donaldas Trumpa jau nekalba lietuviškai...

Iš Alytaus

Lankėmės keletą kartų. Jeigu tik praretinsit, bet ne išpjausit kaip Vilniuje ant Gedimino kalno medžius, tada gal neištiks tokia griūtis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS