Kultūros taryba laukia kultūros ir meno kūrėjų paraiškų | KaunoDiena.lt

KULTŪROS TARYBA LAUKIA KULTŪROS IR MENO KŪRĖJŲ PARAIŠKŲ

  • 0

Sausio pradžioje Lietuvos kultūros taryba paskelbė antrąjį 2018-ųjų edukacinių valstybės stipendijų konkursą ir iki sausio 31 d. laukia kultūros ir meno kūrėjų paraiškų.

Edukacinės stipendijos skiriamos kultūros ar meno kūrėjų profesiniam meistriškumui tobulinti (dalyvauti stažuotėse, kursuose, konferencijose, simpoziumuose, rezidencijose ir kitoje veikloje, kuri skirta profesiniam meistriškumui tobulinti). Teikti paraiškas edukacinėms stipendijoms gauti gali visi kultūros ar meno kūrėjai - Lietuvos Respublikos, kitų Europos Sąjungos valstybių ar trečiųjų šalių piliečiai, kurių veiklos objektas yra Lietuvos menas ir kultūra bei jų sklaida.

Edukacinių stipendijų konkursai skelbiami tris kartus per metus, todėl šiuo metu vykstančiam konkursui paraiškas skatinami teikti kultūros ir meno kūrėjai, kurie yra numatę dalyvauti edukaciniuose seminaruose, konferencijose ar kituose profesiniam meistriškumui tobulinti skirtuose renginiuose vėlyvą 2018 m. pavasarį ir vasarą. O edukacines veiklas kitą rudenį planuojantys kūrėjai paraiškas galės pateikti gegužės mėnesio konkursui.

Nuo 2014 m. Lietuvos kultūros taryba jau yra paskyrusi 814 edukacinių stipendijų, profesinio meistriškumo tobulinimui iš viso paskirstyta 965 tūkst. eurų. Aktyviausiai paraiškas edukacinėms stipendijoms teikia muzikos, teatro ir bibliotekų atstovai, o mažiausiai paraiškų sulaukiama iš architektūros, cirko ir fotografijos kūrėjų ir tyrinėtojų. Pirmajam 2018 m. edukacinių stipendijų konkursui buvo pateiktos 69 paraiškos. Mažiausiai paraiškų edukacinėms stipendijoms pateikė etninės kultūros ir tautodailės, literatūros, kultūros paveldo ir muziejų atstovai, o architektai ir fotografai paraiškų iš viso nepateikė. Edukacinės stipendijos suteikia kultūros ir meno kūrėjams ir tyrėjams mobilumo ir tobulėjimo galimybių, suteikia progas apsilankyti profesiniuose renginiuose ar sudalyvauti rezidencijų programose užsienyje. Todėl Lietuvos kultūros taryba kultūros ir meno kūrėjus kviečia aktyviai dalyvauti edukacinių stipendijų konkurse ir pasinaudoti suteikiamomis galimybėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS