Laukiama kandidatų Metų debiuto ir Jaunojo kūrėjo premijomis | KaunoDiena.lt

LAUKIAMA KANDIDATŲ METŲ DEBIUTO IR JAUNOJO KŪRĖJO PREMIJOMIS

  • 0

Kultūros ministerija perspektyvius jaunus kūrėjus kasmet paskatina Metų debiuto ir Jaunojo kūrėjo premijomis. Šių metų kandidatus šioms premijoms galima siūlyti iki spalio 12 dienos.

Kandidatais premijas gauti gali būti jaunieji menininkai nuo 14 iki 35 metų arba jaunųjų menininkų kolektyvai.

Metų debiuto premija, kurios dydis yra 700 Eur, skiriama už geriausią jaunojo menininko arba jaunųjų menininkų kolektyvų debiutą profesionaliojo meno srityje per vienus kalendorinius metus (nuo rugpjūčio 1 d. iki kitų metų rugpjūčio 1 d.), išsiskyrusį kūrybiniu novatoriškumu ir gerai įvertintą profesionalių meno vertintojų.

Penkios Jaunojo kūrėjo premijos, kurių kiekvienos dydis siekia 900 Eur, skiriamos jauniesiems menininkams arba jaunųjų menininkų kolektyvams už pastarųjų trejų metų kūrybą, gerai įvertintą profesionalių meno vertintojų ir sulaukusią visuomenės pripažinimo.

Kandidatus premijoms gauti turi teisę siūlyti kultūros ir meno srityje veikiantys juridiniai ar fiziniai asmenys – profesionalūs menininkai arba meno vertintojai. Vienas fizinis ar juridinis asmuo gali siūlyti ne daugiau kaip vieną kandidatą Metų debiuto ar Jaunojo kūrėjo premijai gauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS