Legendinė „Bohema“ atsisveikina | KaunoDiena.lt

LEGENDINĖ "BOHEMA" ATSISVEIKINA

  • 0

Kitą savaitę su žiūrovais atsisveikina Dalios Ibelhauptaitės režisuoti legendiniai spektakliai "Bohema". Vieną jų – kovo 8-osios – kūrėjai skiria ne vilniečiams, nusprendusiems prasmingai praleisti šventinį savaitgalį.

Kitą savaitę su žiūrovais atsisveikina Dalios Ibelhauptaitės režisuoti legendiniai spektakliai "Bohema". Vieną jų – kovo 8-osios – kūrėjai skiria ne vilniečiams, nusprendusiems prasmingai praleisti šventinį savaitgalį.

Pirmoji permainų kregždė

2006 m. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro ir bohemiečių pastatyta Giacomo Puccini opera "Bohema" subūrė jaunuosius šalies operos solistus, pakeitė žiūrovų požiūrį į klasikinę operą.

Maestro Gintaras Rinkevičius, režisierė D.Ibelhauptaitė ir kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius šiuo pastatymu pradėjo naują epochą Lietuvos operos istorijoje. Su studentišku entuziazmu, humoro jausmu, energija ir originaliomis idėjomis pradėta bohemiečių veikla išaugo į galingą kūrybinį reiškinį ir padarė įtaką ne vieno su šiuo spektakliu susijusio žmogaus gyvenimui.

"Mūsų pastatymas tapo savitu kūrybinės laisvės ir jaunatviškumo simboliu. "Bohema" sukrėtė tradicinį operos pasaulį. Pažiūrėję "Bohemą" operą, teatrą, rimtąją muziką pamilo daugiau žmonių, daugiau jaunimo", – sako dirigentas G.Rinkevičius.

Vaidino patys save

Iki šiol "Bohema" – daugiausiai kartų rodytas šių kūrėjų spektaklis, kas kartą surenkantis pilnas žiūrovų sales – jį jau matė daugiau nei 50 tūkst. žiūrovų.

Dabar sunku įsivaizduoti, kad tuomet, pirmuosiuose spektakliuose pasirodę, šiandien puikiai pažįstami operos solistai iš tiesų kalbėjo ir dainavo apie save. Edgaras Montvidas, Joana Gedmintaitė, Asmik Grigorian, Sandra Janušaitė, Laimonas Pautienius, Dainius Stumbras, Egidijus Dauskurdis buvo tokie pat "bohemiečiai" kaip ir jų kurti personažai.

Sunkiai galą su galu suduriantys jaunieji menininkai ėmėsi darbų visur, kūrė negailėdami savęs ir tikėjo, kad sulauks savosios valandos. Šiandien didžioji dalis šių solistų sėkmingai koncertuoja užsienio scenose, todėl vis rečiau pasirodo Lietuvoje. Visi jie – be išimties ryškiausi savo kartos talentai lietuviškos operos padangėje.

Nuo pirmųjų "Bohemos" spektaklių muzikinis teatras susilaukia daug didesnio jaunosios publikos dėmesio, dainininkų veidai tapo atpažįstami ne tik mažam rimtosios muzikos gerbėjų ratui, bet ir plačiajai auditorijai, taip toliau skatinant suvokimą, kad opera yra ir turi būti pasiekiama kiekvienam, neužsiverti akademikų rato ribose.

Nauji veidai ir siurprizas

"Šių spektaklių naujovė – visus vyrų vaidmenis atlieka nauji atlikėjai!" – jaunųjų operos talentų gausa džiaugiasi "Vilnius City Opera" meno vadovė D.Ibelhauptaitė.
Legendiniame spektaklyje šį kartą džiugins ir jaunieji talentai: Lauryna Bendžiūnaitė, Tadas Girininkas ir "Vilnius City Opera" debiutuosiantis Vytautas Vepštas, prieš keletą metų baigęs Londono karališkąją muzikos akademiją.

"Kostas Smoriginas debiutuos Marčelo vaidmeniu. Jis yra dainavęs ir Šonarą, ir Koliną, – pastarąjį Londono "Covent Garden" operoje, bet pirmasis Kosto Marčelas bus Vilniuje. Pristatysime žiūrovams mūsų trupei naują solistą – V.Vepštą. Kolino vaidmenyje debiutuos bohemiečių senbūvis T.Girininkas. Kas bus Rudolfas? Palaukime siurprizo!" – juokėsi D.Ibelhauptaitė.


Kas? Opera "Bohema"

Kur? Vilniaus Kongresų rūmuose

Kada? Kovo 7, 8, 9 d.
 

GALERIJA

  • Legendinė „Bohema“ atsisveikina
  • Legendinė „Bohema“ atsisveikina
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS