M. Bobby Brown taps visų laikų jauniausia UNICEF Gerosios valios ambasadore | KaunoDiena.lt

M. BOBBY BROWN TAPS VISŲ LAIKŲ JAUNIAUSIA UNICEF GEROSIOS VALIOS AMBASADORE

  • 0

„Emmy“ apdovanojimui nominuota aktorė Millie Bobby Brown paskelbta naująją UNICEF Gerosios valios ambasadore. Pasaulinę vaikų dieną Jungtinių Tautų būstinėje bei „Empire State“ pastate Niujorke UNICEF Gerosios valios ambasadore paskelbta keturiolikmetė mergina taps visų laikų jauniausiu šią poziciją užėmusiu žmogumi.

„Tapti UNICEF Gerosios valios ambasadore yra tarsi svajonės išsipildymas", - teigė M. B. Brown. „Įsilieti į tokią įspūdingą UNICEF palaikančių žmonių kompaniją man yra didžiulė garbė. Nekantriai laukiu susitikimo su vaikais bei jaunimu ir galimybės išklausyti jų istorijas bei tarti žodį jų vardu.“

Atlikdama Gerosios valios ambasadorės vaidmenį, jaunoji „Stranger Things“ žvaigždė iš Jungtinės Karalystės pasitelks savo pasaulinio masto platformą, kad atkreiptų dėmesį į tokias su vaikų teisėmis bei jaunimu susijusias problemas, kaip išsilavinimo galimybių bei saugių vietų žaisti ir mokytis stygius bei smurto, patyčių ir skurdo poveikis. UNICEF veiklą Brown remia jau nuo 2016 m., kuomet Jungtinių Tautų būstinėje atliko 70-ojo šios organizacijos jubiliejaus vedėjos vaidmenį, o praėjusiais metais pasisakė už pirmąjį kartą UNICEF organizuotą Pasaulinę vaikų dieną. UNICEF Gerosios valios ambasadoriai. palaikantys šią idėją taip pat yra Muzoon Almellehan, Davidas Beckhamas, Orlando Bloomas, Jackie Chan, Priyanka Chopra, Danny Glover, Ricky Martinas, Leo Messi, Liamas Neesonas, Shakira ir Lilly Singh.

„Džiaugiuosi galėdama priimti Millie į UNICEF šeimyną, ypač turint omeny, kad dabar švenčiame Pasaulinę vaikų dieną, kurios tikslas yra suteikta balsą vaikams bei jaunimui,“- teigė UNICEF vykdomoji direktorių Henrietta Fore. „Niekas negali aiškiau išreikšti vaikų interesų, kaip patys vaikai. Esu tikra, kad pasitelkusi savo aistrą bei atsidavimą Millie kuo puikiausiai apgins pažeidžiamų vaikų bei jaunimo teises visame pasaulyje.“

Lapkričio 20 d. švenčiama Pasaulinė vaikų diena, tai metas, kai vaikų teisių gynimo imasi patys vaikai, tokiu būdu informuojant visuomenę bei pritraukiant lėšų, kurios vėliau paskirstomos milijonams išsilavinimo, saugumo bei stabilaus gyvenimo stokojančių vaikų. UNICEF kviečia visuomenę internete pasirašyti tarptautinę peticiją, kuria pasaulio lyderių prašoma ginti vaikų teises tiek dabar, tiek ateityje ir užtikrinti, kad kiekvienas vaikas turėtų galimybę eiti į mokyklą, būti apsaugotas nuo žalingo aplinkos poveikio bei realizuoti savo potencialą.

Šios dienos proga UNICEF prašo rėmėjų išreikšti savo rūpestį dėl socialiai remtinų bei pažeidžiamų vaikų ir „nudažyti pasaulį mėlynai“ lapkričio 20 d. apsirengiant šia spalva mokykloje, dėvint mėlynos spalvos drabužius gatvėje, posėdžių salėje ar sporto aikštelėje bei dalinantis kuo nors mėlynu socialiniuose tinkluose. Siekdama paskatinti žmones imtis šios iniciatyvos, praeitą savaitę M. B. Brown nusifilmavo trumpame vaizdo klipe, kuriuo vaiko teisių palaikymo tikslu rėmėjai skatinami #ApsirengtiMėlynai. https://www.facebook.com/unicef.lietuva/videos/719435971762128/?fref=ts

Švęsdami šį kasmetinį renginį, valdžios, pramogų, sporto bei verslo pasaulių lyderiai bei įžymybės agituos už vaiko teises, o vaikai savo ruožtu „perims“ esmines šių sričių pozicijas, tokiu būdu atkreipdami dėmesį į jiems aktualias problemas. Numatomi įvykiai:

• Lietuvoje, daugiau nei 200 vaikų iš „Saulės gojus“ darželio ir „Sokratus„ mokyklos „dažys pasaulį mėlynai“, kalbės apie vaikų teises bei išsakys palinkėjimus Lietuvos ir pasaulio vaikams.

• Visame pasaulyje žinomi objektai užsižiebs mėlyna spalva, įskaitant Sidnėjaus operos teatrą Australijoje, Pekino nacionalinį vandens centrą ir Vandens kubą Kinijoje, Petros miestą Jordanijoje bei „Empire State“ pastatą Jungtinėse Amerikos Valstijoje.

• Vaikai perims viso pasaulio, įskaitant Juodkalniją, Peru, Tongą, Surinamą bei Zambiją, nacionalinius parlamentus. Airijos Ministras Pirmininkas Leo Varadkar dalyvaus vaikams „perimant“ jo kabinetą.

• Briuselyje, jaunimo atstovai „perims“ Europos Parlamentą ir papasakos jo lyderiams apie „Europą, kurios nori vaikai“.

• Burkina Fase, Vakarų bei Centrinės Afrikos jaunimas dalyvaus „Afrikos dialoguose“, kurių metu sprendimų priėmėjams bus pristatyta „Afrika, kurios norime“. 

• Indijoje, UNICEF Gerosios valios ambasadorius Sachin Tendulkar su vaikais sužais vieningą futbolo mačą, o sirgaliai bus skatinami apsirengti mėlynai. Be to, vaikai taip pat perims valstybinį televizijos kanalą Doordashan ir apdovanos ties vaikams aktualiomis problemomis besidarbuojančius parlamentarus.

• Kinijoje, Laose, Libane, Nigerijoje, Omane, Tanzanijoje, JAV bei kitur vaikai perims žinių skyrius ir pasakos apie jiems rūpimas problemas.

• Nyderlanduose, daugiau, nei 30 vaikų bus suteikta galimybė išbandyti jėgas svajonių darbuose, kaip, pvz., futbolo komandos vadyba ar darbas populiariausioje šalies muilo operoje „Goede Tijden, Slechte Tijden“.

• Daugiau, nei 50 organizacijų visame pasaulyje, įskaitant „FC Barcelona“, „Beko“, „All Blacks“, „Qantas“ bei „Amadeus“, užleis savo darbovietes vaikams, tokiu būdu palaikydamos jų teises bei interesus. Vaikai taip pat užims ir „Johnson & Johnson“ būstinę, o bendrovė paskelbs 10 milijonų dolerių vertės auką UNICEF sveikatos apsaugos programoms. „LEGO Group“ bei „LEGO Foundation“ visame pasaulyje organizuos renginį „Pokyčių statybos“, į kurį vaikai bus kviečiami pasidalinti savo mintimis apie tai, kaip atrodytų jų svajonių mokykla.

• Kartu su UNICEF Gerosios valios ambasadore paskelbta Millie Bobby Brown, įvairios pasaulio šalys taip pat paskelbs savo UNICEF Jaunimo ambasadorius:

o Wang Yuan (Roy Wang), 18 m., dainininkas, UNICEF ambasadorius Kinijoje.

o Hima Das, 18 m., sportininkė, UNICEF ambasadorė Indijoje.

o Hinna Asefi Wardak, 15 m., televizijos laidų vedėja, UNICEF ambasadorė Afganistane.

o Sonam Wangchen, 16 m., dainininkas, dainų autorius ir muzikantas, UNICEF ambasadorius Butane.

o „El Sistema“, Venesuelos nacionalinio vaikų orkestro vaikai, vėl paskelbti UNICEF ambasadoriais Venesueloje.

• Pasaulinę vaikų dieną taip pat vyks įvairūs bendri projektai su šiais Jaunimo ambasadoriais:

o Emanne Beasha, 10 m., dainininkė ir aktyvistė bei Joud Mbaideen, 14 m., rašytoja ir aktyvistė, UNICEF Jordanija.

o Raba Khan, 19 m., socialinių tinklų nuomonių lyderė bei „YouTube“ žvaigždė, UNICEF Bangladešas.

o Kherann Yao, 23 m., aplinkosaugininkas, Detty Dione Datto, 24 m., video tinklaraščio autorė ir neįgaliųjų teisių aktyvistė, Tchonté Silué, 24 m., tinklaraščio autorė bei švietimo aktyvistė, UNICEF Dramblio Kaulo Krantas.

o Biljana Stojković, 14 m., video tinklaraščio autorė ir nuomonių lyderė, UNICEF Serbija.

o Cedi Osmanas, 23 m., profesionalus krepšininkas, UNICEF Turkija.

GALERIJA

  • M. Bobby Brown taps visų laikų jauniausia UNICEF Gerosios valios ambasadore
  • M. Bobby Brown taps visų laikų jauniausia UNICEF Gerosios valios ambasadore
  • M. Bobby Brown taps visų laikų jauniausia UNICEF Gerosios valios ambasadore
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS