Marijampoliečiai garsėja kūrybiškumu: sukūrė miesto „veidasienę“ | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLIEČIAI GARSĖJA KŪRYBIŠKUMU: SUKŪRĖ MIESTO „VEIDASIENĘ“

  • 0

Marijampolė – septintas pagal dydį Lietuvos miestas, garsėjantis kultūriniais renginiais, futbolo čempionų vardą nešiojančia FK „Sūduva“ komanda ir sklandančiomis legendomis apie taupius suvalkiečius. Apsilankius šiame mieste galima nusistebėti ne suvalkiečių taupumu, bet kūrybiškumu, kurio gali pavydėti kitų miestų gyventojai.

Šiuolaikiškai sutvarkytame mieste tikrai netrūksta kur akis paganyti. Čia daugybė lankytinų objektų, tokių kaip seniausias Lietuvos cukraus fabrikas, choralinė žydų sinagoga su joje esančia Beatričės Kleizaitės-Vasaris menų galerija, daugybė muziejų, o ant miesto pastatų sienų puikuojasi garsių menininkų piešiniai. Marijampolė garsėja ir itin išpuoselėtais parkais, čia jų toli gražu ne vienas ir ne du.

Pačioje miesto širdyje, prie pagrindinės miesto aikštės įrengtas itin romantišku pavadinimu – Poezijos parkas. Čia gausu fontanų, poilsio zonų ir romantiškų kampelių, tačiau didžiausią įspūdį paliko ne tai.

Šalia Vytautui Kernagiui skirto paminklo „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“ įrengtas požeminis tunelis, jungiantis dvi miesto dalis. Tai, ką jame galime išvysti – nustebins ne vieną. Visas tunelis nuklotas skirtingų žmonių portretais. Įspūdingas reginys ir dar įspūdingesnė idėja.

Organizatorių nuotr.

Miesto „veidasienė“ – taip pavadintas šis reginys, suvienijantis miestelėnus ir čia atvykstančius svečius. Tai prieš keletą metų dviems menininkams Vyteniui Jakui ir Ievai Voroneckytei kilusi idėja suvienyti marijampoliečius ir padaryti požeminę perėją kur kas jaukesne. Atrodo, kad šią idėją įgyvendinti pavyko su kaupu.

Šimtai, o gal ir tūkstančiai besišypsančių ar susimasčiusių įvairiaspalvių veidų atrodo tikrai įspūdingai. Nuodugniau analizuojant sienas galima surasti ir ne vieną žinomą veidą, tiesa, ne visi jie yra marijampoliečiai. Tai įrodo, kad ši „veidasienė“ tikrai populiari ir traukianti minias žmonių.

Įdomu, ar tai analogų pasaulyje neturintis projektas, kuriuo didžiuojasi Marijampolė ir kelia pavydą kitiems Lietuvos miestams.

Jeigu vykdami į šį miestą nuspręstumėt, kad ir jūs norite ten įsiamžinti, instrukciją kaip tai padaryti rasite „Facebook“ puslapyje „Miesto veidasienė – Marijampolės portretų galerija“ arba tiesiog užsukus į miesto širdyje, J. Basanavičiaus aikštėje įsikūrusį Marijampolės turizmo informacijos centrą.

GALERIJA

  • Marijampoliečiai garsėja kūrybiškumu: sukūrė miesto „veidasienę“
  • Marijampoliečiai garsėja kūrybiškumu: sukūrė miesto „veidasienę“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS