Mažeikių muziejui atsiųstos iš kapinių pavogtos medinės skulptūros | KaunoDiena.lt

MAŽEIKIŲ MUZIEJUI ATSIŲSTOS IŠ KAPINIŲ PAVOGTOS MEDINĖS SKULPTŪROS

  • 0

Anonimas Mažeikių muziejui atsiuntė prieš penkerius metus iš kapinių pavogtas dvi medines skulptūras.

Muziejus birželio 6 dieną gavo anoniminę siuntą, kurioje buvo 2018 metais iš Mažeikių rajono senųjų kapinių pavogtos skulptūrėlės „Nukryžiuotasis“ ir Žemaitijos liaudies meistro Augustino Potockio sukurta skulptūra „Pieta“, pranešė Kultūros paveldo departamentas.

Apie šią vagystę tuomet pranešta policijai, o informacija apie dingusias skulptūras įtraukta į Dingusių Lietuvos kilnojamųjų kultūros vertybių sąrašą.

Apžiūrėję skulptūras paveldosaugininkai patvirtino, kad tai yra tie patys kūriniai, kurie dingo 2018 metais.

Paveldosaugininkai susisiekė su skulptūros „Nukryžiuotasis“, stovėjusios ant vienos šeimos kapavietės, savininkais. Šie, bijodami, kad istorija nepasikartotų, sutiko skulptūrą perduoti muziejui.

Kultūros paveldo departamentas pernai viešai paskelbė Dingusių Lietuvos kilnojamųjų kultūros vertybių sąrašą. Jame – daugiau kaip 300 objektų. Anksčiau ši informacija buvo skirta tik vidiniam naudojimui.

Sąrašas paviešintas siekiant atkreipti visuomenės, prekiautojų antikvariniais daiktais dėmesį, kad jie patikrintų, ar jiems atkeliavusi vertybė nėra dingusiųjų sąraše.

KPD primena, kad Dingusių Lietuvos kilnojamųjų kultūros vertybių sąrašas skelbiamas viešai KPD atvirų duomenų portale: https://paveldas.maps.arcgis.com/apps/dashboards/c0e98aa9cb214cf0ba7afd4d6c44453f

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS