Metiniame kultūros atašė susitikime – dėmesys tarptautiniam bendradarbiavimui | KaunoDiena.lt

METINIAME KULTŪROS ATAŠĖ SUSITIKIME – DĖMESYS TARPTAUTINIAM BENDRADARBIAVIMUI

  • 0

Šią savaitę Kultūros ministerijoje ir Lietuvos kultūros institute vyko metinis  Lietuvos Respublikos kultūros atašė susitikimas, kuriame kartu su kultūros ministru Mindaugu Kvietkausku ir kultūros viceministre Gintaute Žemaityte aptartos svarbiausios kultūros atašė veiklos kryptys paskyrimo valstybėse.

Vienas stambesnių projektų 2019 m. kovo-birželio mėnesiais vyks Tel-Avive (Izraelyje), kur planuojamas Lietuvos kultūros ir meno festivalis „Lietuviškas pasakojimas“ bei susijusi komunikacinė kampanija. Festivalio programoje numatytas Lietuvos autorių poezijos pristatymas Izraelio publikai, Lietuvos kamerinės muzikos diena tarptautiniame Felicjos Blumental muzikos festivalyje, Linos Lapelytės performansų programa, Lietuvos šiuolaikinės muzikos programos „Vilna Connection“ pristatymas, Lietuvos šiuolaikinio šokio savaitgalis Suzanne Dellal šokio centre bei Lietuvos dokumentinio filmo pristatymas tarptautiniame filmų festivalyje „Docaviv 2019“.

Sutikimo metu taip pat diskutuota dėl veiklos planavimo, užduočių ir laukiamų rezultatų skatinant Lietuvos kultūros tarptautiškumą, kūrėjų, kultūros srities specialistų ir projektų judrumą, ilgalaikį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir paskyrimo valstybės kultūros organizacijų, tikslinius kultūros pristatymus paskyrimo valstybėse bei su jais susijusią komunikacinę veiklą. 

Kultūros atašė Lietuvos kultūros institute aptarė kultūros srities specialistų vizitų programą ir šios programos rezultatus, išklausė įvairių meno sričių specialistų pranešimus, susipažino su naujausiais darbais ir artimiausiais planais teatro, literatūros, šiuolaikinio šokio ir dizaino srityse. Kultūros atašė taip pat susitiko su Lietuvos kino centro atstovais.

Kultūros atašė dalyvavo asociacijos „Kūrybinės jungtys“ parengtuose Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusiuose mokymuose bendradarbiavimui ir veiklos kokybei stiprinti, plėtojant bendrą kalbą apie kultūros tarptautiškumo politikos tikslus, vertybes ir principus. 

Vasario 23 d., šeštadienį, 17 val. Vilniaus knygų mugėje (Konferencijų salė 1.2) vyks susitikimas su Lietuvos Respublikos kultūros atašė, susitikimo tema – „Pristatyti lietuvių literatūrą kitaip“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS