O. Ditkovskis: dainas kuriu nepažindamas natų | KaunoDiena.lt

O. DITKOVSKIS: DAINAS KURIU NEPAŽINDAMAS NATŲ

  • 1

Kompozitorius, bardas, aktorius, „Aktorių trio“ narys Olegas Ditkovskis muzikuoja nuo mokyklos laikų ir yra sukūręs ne vieną dainą. Tačiau, kaip prisipažįsta pats aktorius, jis yra visiškas savamokslis, niekuomet nesimokęs muzikos, o natų kompozitorius nepažįsta lig šiol.

„Esu visiškas savamokslis. Muzikos mokiausi pats, savomis jėgomis, nesu baigęs muzikos mokyklos. Jei atvirai, natų nepažįstu iki šiol. Daug kam tai atrodo keista“, – prisipažįsta dainų autorius.

Kartu su aktoriais Sauliumi Bareikiu ir Kostu Smoriginu daug metų koncertavęs O. Ditkovskis tikina, kad „Aktorių trio“ susibūrimas buvo gana netikėtas, o tokio pasisekimo jie tikrai nelaukė.

„S. Bareikis ir K. Smoriginas dirbo Jaunimo teatre. Kai baigęs mokslus Maskvoje grįžau į Lietuvą, sulaukiau S. Bareikio skambučio su siūlymu prisijungti prie jų ir kartu groti. Mes visiškai nesitikėjome tokio ažiotažo. Visos mūsų dainos yra virtuvėse gimusios ir mes negalvojome, kad jos gali pasklisti plačiau. Pasirodo, žmonėms kaip tik to ir trūko“, – pasakoja aktorius.

Viso interviu klausykitės LRT KULTŪROS laidos „Visu garsu“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R

Profai Lietuvoje nepageidaujami...Valdo saviveiklininkai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS