„Otelo“ režisieriaus E.Nekrošiaus asistentė: tai spektaklis, aplenkiantis laiką | KaunoDiena.lt

"OTELO" REŽISIERIAUS E.NEKROŠIAUS ASISTENTĖ: TAI SPEKTAKLIS, APLENKIANTIS LAIKĄ

Penktadienį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pradedama rodyti Giuseppe Verdi opera, kurią režisavo Eimuntas Nekrošius, aplenkia savo laiką, teigia režisieriaus asistentė Jūratė Sodytė.

"Tai yra gražios, švarios, psichologinės ir nepaprastos tiesos spektaklis. Tai labai harmoningas pastatymas, jame viskas labai vientisa. (...) Jame nieko nėra buitiško ir grubaus (...) Režisierius siekė šekspyriškos tiesos", - trečiadienį per spaudos konferenciją kalbėjo J.Sodytė.

"Mano nuomone, tai spektaklis, aplenkiantis laiką", - tvirtino moteris.

Anot jos, iš solistų pastatymas reikalauja ypatingų vidinių duomenų ir vidinės intuicijos.

Spektaklio muzikos vadovas ir dirigentas Gintaras Rinkevičius pasakojo, kad E.Nekrošius, kaip spektaklio režisierius, buvo labai intuityvus muzikai.

"Jis labai jautriai supranta muziką. Tie momentai, kai kalbėdavome su solistais dėl kai kurių tempinių dalykų, ir jis prieidavo sakydavo, kad čia kažkas netvarkoje, kažkas sustojo (... ) Intuicija yra vienas svarbiausių dalykų mene", - tvirtino G.Rinkevičius.

Otelą vaidmenį atliksiąs solistas Vaidas Vyšniauskas kalbėjo, kad per pirmąsias repeticijas galvojęs, jog E.Nekrošius jo atsisakys, tačiau po dešimties dienų, kai režisierius jį pagyrė, esą jam vaidmuo gerai sekasi, jis nusiraminęs.

"Šitas vaidmuo turi man didesnę prasmę, apie jį svajojau. Man jis yra didžiausias siekinys karjeroje, ir to vaidmens negalima padainuoti, jį galima tik atlikti (...) Šitas vaidmuo turi didelę gelmę, jis neturi dugno", - kalbėjo operos solistas.

Dezdemonos vaidmens atlikėja, operos solistė Sigutė Stonytė kalbėjo, kad jai atlikti šį vaidmenį reiškia vokalinio meistriškumo rodiklį.

"Jeigu spektaklį statytų ne E.Nekrošius, tai būtų tradicinė Dezdemona - blondinė, besiblaškanti, bet, kaip ir dailininkė sakė, aš nenoriu, kad ji būtų kaip blondinė (...) Dezdemona man mįslė labai didelė, bet pradžia yra", - pasakojo S.Stonytė.

Operos premjera įvyks kovo 18, 19, 20 dienomis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kodėlčius

Apie pat5 spektaklį nė vieno komentaro. Kažkas ne taip.

Zyle

Dėl šito "aplenkiančio laiką" spektaklio kovo mėn. Operos ir baleto teatre dvi savaites buvo atšaukti visi kiti spektakliai, į kuriuos žmonės bilietus įsigijo dar pernai. Bilietų kasoje labai maloniai paaiškino, kad ruošiamasi didžiajai premjerai, kasdien vyskta repeticijos, todėl visi kiti spektakliai atšaukti. Jokių problemų, pinigus už bilietus grąžina. Taip, pinigus grąžina, tačiau kas grąžins pasitikėjimą teatru ?? Kur garantija, kad artėjant kitai "didžiajai" premjerai vėl nebus atšaukiami spektakliai ir suplanuotas turiningas laisvalaikis nebus sugadintas ? Juolab, kad į Operos ir baleto teartą žmonės atvyksta ne tik iš Vilniaus, bet ir iš rajonų. Informacija apie atšauktus spektaklius teatro tinklapyje pasirodė tik spektaklio dieną. O jei to tinklapio netikrini prieš vykdamas į teatrą ? Jei atsiprašai iš darbo, pasipuoši ir atvažiuoji 100-200 km ? Atsiprašymas ir grąžinti pinigai patirto nusivylimo, sugadinto vakaro ir kelionei išleistų pinigų neatperka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS