Pirmieji kultūros pasus gaus pradinukai: menininkai kviečiami teikti siūlymus | KaunoDiena.lt

PIRMIEJI KULTŪROS PASUS GAUS PRADINUKAI: MENININKAI KVIEČIAMI TEIKTI SIŪLYMUS

Kultūros pasai visos Lietuvos moksleiviams atvers menininkų ir kultūros įstaigų duris. Planuojama, kad pirmieji šia galimybe  nuo rugsėjo galės pasinaudoti pradinukai.

Kultūros pasas – ilgalaikė priemonė, kurią Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijos numatė visų Lietuvos mokinių kultūros pažinimo įpročiams ugdyti ir jų kultūros patirtims plėsti.

Planuojama, kad pirmoji kultūros paso paslaugų, sudarančių kultūros paso rinkinį, atranka bus skirta pradinių klasių mokiniams.

Šią savaitę baigėsi terminas teikti pasiūlymus, kaip būtų galima patobulinti Kultūros ministerijos parengtą kultūros paso koncepcijos projektą.

Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijos, įvertinusios šiuos pasiūlymus, patikslins ir patvirtins kultūros paso koncepciją.

Pagrindinė gautų atsiliepimų išvada – tai reikalinga ugdymo priemonė, kultūros paso idėja atitinka mokinių poreikius. Tačiau dar laukiama detalesnių atsakymų, kaip bus organizuojamas mokinių pavėžėjimas į kultūros ir meno įstaigas, kaip bus administruojamas kultūros pasas bei atskirų šio projekto įgyvendinimo detalių.

Liepos mėnesį planuojama paskelbti kvietimą teikti siūlymus kultūros paso paslaugų atrankai. Savo projektus galės teikti kultūros ir meno įstaigos, menininkai ir kultūros edukatoriai, kurie rengia ir siūlo mokiniams kultūros ir meno renginius, kultūrinės edukacijos užsiėmimus ar kultūros ir meno renginius, papildytus kultūrine edukacija.

Kad kuo daugiau kultūros ir meno įstaigų, menininkų ir kultūros edukatorių teiktų savo kultūros ir meno paslaugas, Kultūros ministerija kviečia visus iš anksto susipažinti su preliminaria kultūros paso paslaugų atrankos aprašo forma ir atrankos vertinimu, kuris detalizuotas kultūros paso paslaugų būtinuosiuose kriterijuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS