Premjeras: „Misija Sibiras“ – mūsų tautiškumo simbolis | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: „MISIJA SIBIRAS“ – MŪSŲ TAUTIŠKUMO SIMBOLIS

  • 1

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo parodos „Misija Sibiras“ atidaryme Vyriausybės rūmuose. Šios misijos dalyviai pernai dalyvavo jau 17-oje ekspedicijoje, kuri vyko lietuvių tremties žemėse Kazachstano Respublikoje.

„Manau, kad ši iniciatyva yra tautiškumo simbolis. Ši misija jautriai primena mūsų protėvių patirtą skausmą ir skatina didžiuotis jaunais žmonėmis, siekiančiais atlikti nepaprastai svarbų darbą – išsaugoti ir puoselėti tautos istoriją ir šviesti visuomenę patriotiškumo, pilietiškumo ir asmeninės brandos pavyzdžiu“, – sakė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, kiekvienas „Misija Sibiras“ metu atrastas ir sutvarkytas lietuvio kapas, iškaltas ir pastatytas kryžius, sugiedota Tautiška giesmė atšiauriuose kampeliuose mūsų tautai reiškia nepaprastai daug.

Labai svarbu, kad sugrįžusi Į Lietuvą komanda pasineria į ne mažiau reikšmingą darbą – savo patirčių sklaidą visuomenei: įvairiose mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose ir net užsienyje įsikūrusioms lietuvių bendruomenėms.

Vyriausybės pasidžiaugė, kad viena iš „Misija Sibiras“ stotelių yra ir Vyriausybės rūmai, kur galima iš arčiau susipažinti su vykdytomis ekspedicijomis. Jis palinkėjo ir toliau tęsti šią svarbią misiją, semtis naujų idėjų, neprarasti motyvacijos dirbti ir kurti Lietuvai.

Projekto „Misija Sibiras“ iniciatorius yra Labdaros ir paramos fondas „Jauniems“ kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba – didžiausia nevyriausybinė jaunimo organizacija Lietuvoje. Šio projekto idėja kilo 2005 metais. Pirmoji ekspedicija įvyko 2006 m., per visus šiuos metus sutvarkyta daugiau nei 100 kapinių, kuriose ilsisi lietuviai. Didžiąja dalimi ekspedicijos vykdomos Rusijos teritorijoje, tačiau apima ir Tadžikistaną, Kazachstaną. Iš viso šiose ekspedicijose dalyvavo 250 jaunuolių, o išreiškė norą dalyvauti daugiau nei 13 tūkst. piliečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zelemunčikas

Bukas pagyrė bukesnius.Ką jūs nuveikėte?Nieko.Kryžiai kuriuos pastatėte supuvo,kapus apžėlė žolės ir vėl pasiliko taip kaip buvo.Parvežkite Lietuvon užkasto taigoje tautiečio palaikus,palaidokite gimtinėje ir kol gyva bus atmintis,lietuvio-kankinio kapelis bus prižiūrėtas ir prisimintos jo kančios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS