„Šimtas moterų istorijų“ – fotografijos, kalbančios apie unikalumą | KaunoDiena.lt

„ŠIMTAS MOTERŲ ISTORIJŲ“ – FOTOGRAFIJOS, KALBANČIOS APIE UNIKALUMĄ

„Šimtas moterų istorijų“ – įkvepiantis ir ambicingas kūrybinis projektas, kurį pristato portretų meistrė Žaneta Pauksnė.

Moterų portretų fotografė Ž. Paunksnė pristato fotografijų parodų ciklą, kuriame užfiksuota viena moterų gyvenimo akimirka, atskleidžiama per emocijas, žvilgsnius ir veido išraiškas.

„Šie portretai ne apie išvaizdą ir kūnus, amžių, jie apie moteris ir jų istorijas, nes tai, ką mes matom portrete, yra pripildyta, viso to, kuo jos gyvena, ką jos yra patyrusios ir kokiam jos gyvenimo etape yra, koks jų charakteris, kokią energetiką skleidžia – visa tai ir yra jų istorijos. Pažiūrėjus į kiekvieną portretą matosi ne tik išorinis vaizdas, bet ir tai, kas slypi tame“, – sako kūrėja.

Fotografijomis Žaneta stengėsi pakeisti moterų požiūrį į jas pačias. Pasak menininkės, moterims atsipalaiduoti prieš fotoaparato objektyvą labai sunku, didžioji dalis mano esančios nefotogeniškos ir nesijaučia turinčios tobulą išvaizdą, todėl didžiąją laiko dalį užima bandymai padėti moterims jaustis geriau, kad jos atsivertų ir pradėtų bendrauti su fotografe, nepaisydamos fotoaparato sukuriamos ribos.

Žaneta įsitikinusi – visos moterys yra unikalios ir nuotraukos gali atskleisti gražiausias jų puses.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS