Teatrologei I.Aleksaitei ir vargonininkui B.Vasiliauskui – apdovanojimai | KaunoDiena.lt

TEATROLOGEI I.ALEKSAITEI IR VARGONININKUI B.VASILIAUSKUI – APDOVANOJIMAI

  • 0

Kultūros ministerijos apdovanojimai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ penktadienį įteikti teatrologei profesorei Irenai Aleksaitei ir vargonininkui, vargonų restauratoriui Bernardui Vasiliauskui.

Šįmet garbingus gyvenimo jubiliejus atšventę laureatai pagerbiami už viso gyvenimo pasiekimus, už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas, pranešė Kultūros ministerija.

„Labai svarbu, kad visą gyvenimą pagal pašaukimą dirbantis žmogus būtų pastebėtas, įvertintas, nors žmogus dirba ne dėl įvertinimo, o kad darbas jam teikia malonumą. Jūs esate žmonės, nešantys šviesą gyvenime, kuris visas pašvęstas kultūrai, aukštoms vertybėms, Lietuvai. Jūs tikit tuo, ką dirbate, tuo tikėjimu užkrečiant jaunesnę kartą, kuri iš Jūsų mokosi, perima Jūsų patirtį, skaito Jūsų knygas ir straipsnius, mokosi iš Jūsų vargonavimo paslapčių“, - įteikdamas apdovanojimą sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas – žvaigždė „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteikiamas nuo 2010 metų. Šį apdovanojimą yra pelnę per 60 Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusių žmonių, menininkų, kultūros mecenatų, dvasininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS