Vyriausybės premijas siūloma skirti V. Mainelytei, A. Cholinai, J. Statkevičiui | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖS PREMIJAS SIŪLOMA SKIRTI V. MAINELYTEI, A. CHOLINAI, J. STATKEVIČIUI

  • 0

Kitų metų Vyriausybės kultūros ir meno premijas gauti pretenduoja 43 Lietuvos menininkai.

Kultūros ministerija antradienį paskelbtame kandidatų sąraše tarp 43 pavardžių yra ir aktorė Vaiva Mainelytė, dainininkė Nijolė Tallat-Kelpšaitė, operos solistė Nomeda Kazlauskaitė (Kazlaus), choreografė Andželika Cholina, kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius, chorvedys Lionginas Abarius, muzikantas bei kompozitorius Andrius Kulikauskas, akordeonininkas Martynas Levickis, aktorė ir režisierė Birutė Marcinkevičiūtė.

Taip pat premijai gauti pasiūlyti rašytojai Vladas Kalvaitis, Herkus Kunčius, poetas ir vertėjas Vytautas Dekšnys, kinotyrininkė Gražina Arlickaitė, kino kritikė Izolda Keidošiūtė, muziejininkė Aldona Ruseckaitė, tapytojas Bronius Gražys, fotomenininkas ir grafikas Vytautas Stanionis bei kiti.

Laureatus atrinks ir jiems premijas skirs nusipelniusių Lietuvos menininkų, kultūros veikėjų bei Vyriausybės atstovų komisija.

Premijos gali būti skirtos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams, taip pat kolektyvams už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus.

Kasmet įteikiama ne daugiau kaip 12 premijų, jos skiriamos nuo 1997 metų. Premija siekia 12,9 tūkst eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS